Az interaktív élő versenybírósági ülést ITT visszanézheted!

A versenybíróság megvizsgálta a beérkezett óvásokat, az első körben történt szabálytalanságokat és a fehér boxkivezető vonal átlépéseket. Összesen 9 esetet vizsgáltunk ki, amelyek az alábbiak.

VERSENY

5:34 – Dobozy Ádám nekiment Blaskovics Ádámnak, aki ezáltal kiforgott. Minimális koccanás volt csak, azonban Dobozy Ádám nagyon mélyről érkezett, ő volt hátul. Megjegyeznénk, hogy Blaskovics Ádám szépen megvárta, míg elmegy a mezőny és csak utána jött vissza a pályára biztonságosan. Később Csicsman Krisztián nekiment a pálya közepén lévő Ádámnak, azonban Krisztián nem hibás, mivel belső kamerájából megnézve az esetet látszik, hogy nem láthatta Ádámot. Dobozy Ádám +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

6:00 – Kovács Richárd nekiment Balog Zsombornak, aki ezáltal megcsúszott. Csak azért nem forgott ki, mert utána Richárd egy újbóli nekimenetellel irányba fordította. Zsombor sok pozíciót bukott, így Kovács Richárd +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

6:14 – Kókai Konrád és Balog Zsombor összeértek. Baleset nem lett az esetből, szerencsére csak kisebb koccanásról van szó, így versenybaleset, nincs büntetés.

13:27 – Dobozy Ádám nekiment Bartha Márknak, aki ezáltal kiforgott. Dobozy Ádám +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

25:21 – Balog Zsombor ellen jött óvás, miszerint a boxból kijövet az ideális íven hirtelen lelassult, így a mögötte nagy sebességgel érkező Bartha Márkot megzavarta, ami miatt Márk kicsúszott, nem tudta bevenni a kanyart. Valóban igaz, hogy a teligázas egyenesben a satu fékezés hiba volt, elegendő lett volna, ha elengedi a gázt, vagy ha kisebbet fékez. Mindezek ellenére Zsombor jól helyezkedett, egyértelműen cselekedett, nem rángatta az autót, nézte a tükröt és el akarta engedni a mögötte érkező Márkot. Ha Zsombor félreáll az ideális ívről és berántja az autót középre, csak még nagyobb baj történt volna. Balog Zsombor a hirtelen, felesleges lassulásáért figyelmeztetésben részesül!

52:53 – Ducsai Norbert és Gembiczki Dániel a célegyenesben összeértek, majd Dániel kicsúszott. Ez előtt is már volt egy koccanás a két pilóta között, azonban abból nem lett baleset, illetve ott mind a ketten hibásak voltak. Ebben az esetben, mindkét pilóta belső kamerájából visszanézve az esetet arra jutottunk, hogy (a pályán található kis balos törés miatt), sajnos Norbert (aki belül helyezkedett el) tartott kifele a pályáról Dániel felé, ami miatt a baleset bekövetkezett. Ducsai Norbert +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

53:00 – Miután Gembiczki Dániel kicsúszott, nem teljesen párhuzamosan jött vissza a pályára. Habár mögötte érkezett Kovács Richárd, baleset nem lett az esetből, illetve szerencsére messze volt Richárd, de ettől függetlenül figyelmesebben kell visszatérni a pályára. Gembiczki Dániel figyelmeztetésben részesül.

57:25 – Balog Zsombor nekiment Kovács Richárdnak, aki ezáltal kiforgott. Balog Zsombor +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

Dobozy Ádám ellen érkezett óvás, miszerint sajnos többször is akadozott az internet kapcsolata, ezért a mellette haladók bizonytalanok voltak. Való igaz, a BT is észrevette, hogy többször laggolt Ádám autója. A jövőre nézve megkérjük, próbálja meg orvosolni a problémát!