Az interaktív élő versenybírósági ülést ITT visszanézheted!

A versenybíróság megvizsgálta a beérkezett óvásokat, az első körben történt szabálytalanságokat és a fehér boxkivezető vonal átlépéseket. Összesen 20 esetet vizsgáltunk ki, amelyek az alábbiak.

VERSENY

5:03 – Miután Pénzes József és Szilágyi István között megtörtént a rajtbaleset, Fehér Roland teli gázzal beléjük hajtott. Bár nem ezen múlott és tény, hogy nehezen lehetett volna elkerülni a balesetet, ettől függetlenül nem értünk vele egyet, hogy fékezés nélkül Roland beléjük hajtott. Mivel a baleset mindenképpen bekövetkezett volna, mert nem Roland volt a kiváltója, így Fehér Roland figyelmeztetésben részesül, legyen szíves legközelebb jobban figyelni a hasonló szituációkban!

5:05 – Vas Gergő nekiment, majd kilökte Blaskovics Ádámot. Gergőnek bőven volt még helye bal oldalt, így könnyedén kikerülhette volna Ádámot. Vas Gergő +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

5:05 – A rajtbaleset ellenére Baricsa Zoltán a pályán kívül, a füvön próbált megelőzni mindenkit és csak egy hajszálon múlt, hogy nem találta el Blaskovics Ádámot. Baleset nem lett belőle, így Baricsa Zoltán másokra veszélyes vezetésért +1 büntetőpontot kap!

5:08 – Csicsman Krisztián a rajtot követően későn fékezett, így nekiment Kovácsfi Norbertnek. Baleset nem lett belőle, azonban Norbert autója jelentősen sérült, így Csicsman Krisztián veszélyes vezetésért +1 büntetőpontot kap!

5:12 – Simon Tamás, Pintér Szabolcs és Czene István az első kanyarban összeértek, majd Szabolcs és István kiforgott. Egymás mellett voltak a pilóták, egyszerűen nem volt hely, hogy mind a hárman elforduljanak. Versenybaleset, nincs büntetés!

5:17 – Auth Gábor nekiment Kovácsfi Norbertnek, aki ezáltal kiforgott. Auth Gábor +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

5:25 – Ballai Gergő és Simon Tamás összeértek, majd kiforogtak. Versenybaleset, nincs büntetés!

5:26 – Kovács Richárd nekiment Pintér Szabolcsnak, aki nem forgott ki, csak megcsúszott. Mivel nem lett baleset, így Kovács Richárd +1 büntetőpontot kap!

5:29 – Simon Péter alatt egy rossz visszaváltás miatt megindult az autó, keresztbe csúszott, majd a mögötte érkező Csicsman Krisztián nekiment. Versenybaleset, nincs büntetés!

6:24 – Érsek Péter nekiment Olasz Attilának, aki ezáltal kiforgott. Érsek Péter +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

6:29 – Miután Olasz Attilát kiforgatták, életveszélyesen, keresztbe tolatva jött vissza a pályára, kiütve ezzel Kántor Tamást. Olasz Attila +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

6:31 – Olasz Attila kiforgatását követően a mögötte érkező Mezei Gábor hirtelen fékezett, majd a mögötte haladó Mekis Edvin is hirtelen lassulni kezdett. Edvin mögött lévő Simon Tamás már kevésbé volt figyelmes, nem lassított eléggé, így meglökte Edvint, aki nekiment a falnak. Baleset nem lett az esetből, azonban Tamás figyelmetlen volt és jelentősen sérült Edvin autója, így Simon Tamás +1 büntetőpontot kap!

6:45 – Simon Tamás túl késői féktávot vett, nem tudott megállni, bevetődött Mekis Edvin mellé az 1-es kanyarban, és Edvint kiterelte a pályáról. Simon Tamás +1 büntetőpontot kap!

6:48 – Miután Mekis Edvint kiterelték a pályáról, veszélyesen jött vissza, kiütve ezzel Kántor Tamást. Mekis Edvin +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

11:40 – Molnár Attila elfékezte magát, elhagyta a pályát, majd a jobbos visszafordítónál a visszaforduláskor nem volt elég helye és a szalagkorlátnak nekimenve visszapattant a pálya közepére, amivel kilökte Ballai Gergőt. Maga a visszapattanás az versenybaleset lenne, azonban visszanézve a teljes szituációt, Molnár Attila, ha a visszaforduláskor minimálisat fékez, akkor nem pattant volna neki a korlátnak és rendesen vissza tudott volna fordulni a pályára. Molnár Attila +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

27:48 – Kántor Tamás nekiment Szilágyi Istvánnak, ami miatt István és az előtte lévő Érsek Péter kiforogtak. Kántor Tamás +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

33:37 – Olasz Attila elfékezte magát és nekiment Érsek Péternek, aki ezáltal kiforgott. Olasz Attila +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

33:50 – Olasz Attila az Érsek Péterrel való ütközés következtében kiforgott és veszélyesen jött vissza a pályára, ami miatt a mögötte érkező Szilágyi István kiforgott. Olasz Attila +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

46:31 – Vas Gergő többször is nekiment Mezei Gábornak. Bár baleset nem lett az esetből, Vas Gergő +1 büntetőpontot kap!

56:04 – Molnár Attis ellen érkezett óvás, miszerint lekörözni készült Szilágyi Istvánt, amikor a kanyar előtt nekiment. Az esetet jóval korábbról kell vizsgálni, amikor már kanyarokkal előbb Fauszt Gábor és Molnár Attis csatában volt az első helyért. István szépen elengedte Gábort a kék zászlós jelzésre, azonban Attist csak jóval később szerette volna elengedni, pontosabban a kanyar előtt, aminek meg is lett a következménye és egy meg nem értett szituációban összekoccantak. A kanyar előtti koccanásban Istvánt nem tartjuk hibásnak, mivel nem cikázott, a pálya jobb oldalán tartotta az autót, viszont Istvánnak már jóval korábban el kellett volna engednie Attist, lehetősége többször is lett volna rá. Feltartotta Attist, így Szilágyi István +1 büntetőpontot kap!