Az interaktív élő versenybírósági ülést ITT visszanézheted!

A versenybíróság megvizsgálta a beérkezett óvásokat, az első körben történt szabálytalanságokat és a fehér boxkivezető vonal átlépéseket. Összesen 6 esetet vizsgáltunk ki, amelyek az alábbiak.

VERSENY

5:32 – Molnár Zoltán nekiment, majd kiütötte Tóth Ádámot. Molnár Zoltán +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

5:54 – Balog Zsombor túl rövid féktávot vett, beszúrt Csicsman Krisztián és Auth Gábor közé, majd mivel nem volt már Zsombornak helye, így kiterelte a pályáról Krisztiánt, aki ezzel több pozíciót is vesztett. Nem történt baleset, így Balog Zsombor +1 büntetőpontot kap!

5:59 – Ducsai Norbert túl szélesen vette a kanyart, így nekiment Szilágyi Istvánnak. Baleset nem lett belőle és István autója sem sérült, minimális koccanás volt csak. Ducsai Norbert figyelmeztetésben részesül!

15:48 – Végh Attila átlépte a boxkivezető vonalat. Végh Attila +5 mp időbüntetést kap!

53:44 – Csicsman Krisztián megcsúszott, majd Végh Attila nekiment és kilökte. Habár peches esetről van szó, mert ha Krisztián nem csúszik meg, akkor valószínű Attila sem megy neki, ettől függetlenül Attilának látnia kellett Krisztiánt, hogy ott van a pálya szélén. Attila sajnos figyelmetlen volt és nekiment. Végh Attila +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

1:00:12 – Érsek Péter ellen érkezett óvás, miszerint feltartotta Bartha Márkot a kék zászló ellenére és emiatt Márk nekiment Péternek. Jóval korábbról megvizsgálva az esetet arra jutottunk, hogy Péter nem hibázott, ugyanis Márk nem volt előzési közelségben, így feltartásról sem beszélhetünk. Az ütközés előtt Márk valóban hirtelen megérkezik Péterre, azonban ott Péternek már nem volt lehetősége elengednie Márkot. Érsek Péter a lehető legjobb helyen, az egyenesben elengedte Márkot, így nincs büntetés!