Az interaktív élő versenybírósági ülést ITT visszanézheted!

A versenybíróság megvizsgálta a beérkezett óvásokat, az első körben történt szabálytalanságokat és a fehér boxkivezető vonal átlépéseket. Összesen 9 esetet vizsgáltunk ki, amelyek az alábbiak.

VERSENY

5:10 – Mózer István a rajtot követően túl optimista volt, túl rövid féktávot vett, ami miatt bevetődött Blaskovics Ádám mellé. Mivel nem lett belőle baleset, így Mózer István figyelmeztetést kap. Nem szabad a rajtot követő első kanyart ilyen tempóban megközelíteni tömegben, legyen szíves erre jobban odafigyelni!

5:28 – Vas Gergő nekiment Tóth Ádám hátsó kerekének, ami miatt Ádám a balos kanyart nem tudta bevenni, megcsúszott és a pályán kívülre kényszerült. Miután próbált visszajönni, összeértek Gergővel, aki kicsúszott. Megnézve az esetet arra jutottunk, hogy Gergőnek bőven volt még helye bal oldalt, így illett volna több helyet hagynia Ádámnak, hogy vissza tudjon jönni a pályára. Mivel Ádám nem szenvedett balesetet, így Vas Gergő figyelmeztetésben részesül!

5:32 – Olasz Attila és Nagy Szilárd összementek, majd mind a ketten kiforogtak. Általános esetben versenybalesetnek nyilvánítanánk az esetet, mivel Attila nem hagyott elég helyet Szilárdnak, Szilárd pedig a balos kanyarból kijövet nem vette elég szűken a kanyart (a kormányt sokkal jobban is el tudta volna fordítani) és így Attilával összeütköztek. Mivel az eset után a dominó effektus hatására több versenyző is (Kovács Richárd, Juhász Csaba, Som András, Auth Gábor) balesetet szenvedett, így nem tudjuk versenybalesetnek nyilvánítani. Mivel első körben történt a baleset, így Olasz Attila és Nagy Szilárd +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

5:34 – A fenti 5:32-kor történő eset miatt Juhász Csaba félrerántotta a kormányt, hogy ne menjen neki a pályán keresztbe álló Nagy Szilárdnak. A félrerántás következtében Kovács Richárddal összeütköztek. Versenybaleset!

5:35 – A fenti 5:32-kor történt esetet követően kisebb káosz alakult ki a pályán, ami miatt a hátsó traktusból érkező Tóth Balázs kellő óvatossággal közelítette meg a sárga zászlós részt és fékezett. Balázs mögött érkezett Ballai Gergő, aki habár észlelte a balesetet és fékezett, de nem közelítette meg kellő óvatossággal a sárga zászlós részt és emiatt nekiment, majd kiütötte Balázst. Mivel első körben történt a baleset, így Ballai Gergő +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

6:32 – Dobozy Ádám és Ducsai Norbert összeütköztek, majd Norbert kiforgott. Ádám a pálya közepén haladt, amikor a jobb oldalán elhelyezkedő Norbert elkezdett balra kanyarodni, rákészülve a balos kanyarra. Norbertnek helyet kellett volna hagynia Ádámnak, azonban figyelmetlen volt, nekiment és Norbert kipörgött. Mivel Ádám nem forgott meg, de az autója sérült, illetve mivel Ádám privát üzenetben nyilatkozatát tette, hogy szeretné, ha nem büntetnénk emiatt Norbertet, mivel hátránya nem származott belőle (Norbert saját magát forgatta ki), így Ducsai Norbert +3 büntetőpontot kap! Időbüntetést az előbb említett okok miatt nem kap, viszont a büntetőpontot elkerülni nem lehet, mivel szabálytalan volt és sérült Ádám autója! Mellékesen megjegyezzük, hogy miután Norbert kiforgott, ügyesen és óvatosan jött vissza a pályára, figyelve a mezőnyre!

33:03 – Juhász Csaba nekiment, majd kilökte Tóth Balázst. Juhász Csaba +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

42:13 – Gembiczki Dániel nekiment, majd kilökte Kovács Richárdot. Gembiczki Dániel +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

1:01:40 – Fehér Roland a pályán kívülről jött vissza, amikor nekiment és kilökte Szilágyi Istvánt. Fehér Roland +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!