Az interaktív élő versenybírósági ülést ITT visszanézheted!

A versenybíróság megvizsgálta a beérkezett óvásokat, az első körben történt szabálytalanságokat és a fehér boxkivezető vonal átlépéseket. Összesen 7 esetet vizsgáltunk ki, amelyek az alábbiak.

VERSENY

5:08 – Tóth Balázs késői féktávot vett, és hogy elkerülje az előtte lévő Csicsman Krisztiánnal való ütközést, elhúzta jobbra az autót. Sajnos jobb oldalon ott volt Molnár Zoltán, akinek ezáltal nekiment. Molnár Attila és Mezei Gábor is belekeveredtek az esetbe. Szerencsére baleset nem lett belőle, viszont Molnár Zoltán, Molnár Attila és Mezei Gábor autója kicsúszott, illetve pozíciót is vesztettek. Tóth Balázs +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

5:15 – Csicsman Krisztián megcsúszott, keresztbe állt a pályán, ami miatt Tóth Ádám és Molnár Zoltán nekiment. Versenybaleset, nincs büntetés!

5:27 – Simon Tamás ellen érkezett óvás, miszerint Tamás szélárnyékot próbált szerezni az előtte haladó Fehér Rolandtól. Tamás mögött Ducsai Norbert érkezett, aki a pályán kívülről tért vissza, el kellett vennie a gázt (amivel pozíciót vesztett), mert nem hagyott neki helyet Simon Tamás. Véleményünk szerint Tamás nem volt szabálytalan, Norbert a pályán kívül volt, nem volt pozícióban. Nem történt szabálytalanság, nincs büntetés!

5:28 – Pénzes József nekiment Ballai Gergőnek, ami miatt a nagy tempó következtében Gergő kicsúszott és a mezőny végére esett vissza. Pénzes József +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

5:44 – Czene István külső íven megelőzte Blaskovics Ádámot, majd figyelmetlenül ráhúzta az autót. Baleset nem lett belőle, így Czene István figyelmeztetésben részesül!

6:54 – Tóth Ádám és Auth Gábor összeütköztek, majd Ádám kicsúszott. Mindkét versenyző szemszögéből megvizsgálva az esetet arra jutottunk, hogy Gábor fokozatosan tartott kifelé balra, Ádám pedig tett egy minimális kormánymozdulatot jobbra, ami pont elég volt ahhoz, hogy összeérjenek. A fékezés pillanatában a tengelyeket nézve Ádám nem volt Gábor mellett, rövidebb féktávot is vett, kísérletet téve ezzel a kifékezésre. Mindkét fél hibásnak mondható, így versenybalesetnek nyilvánítottuk az esetet, nincs büntetés!

54:27 – Tóth Balázs nekiment, majd kilökte Olasz Attilát. Attila és Balázs megbeszélték az esetet, sőt, Attila mondhatni saját magát óvta meg, miszerint ő saját magát hibáztatja, hogy lassú volt, Balázs csak a megfelelő tempóban autózott. Véleményünk szerint Tóth Balázs a vétkes fél, ő volt a hátul közlekedő, viszont mivel megbeszélték az esetet és Olasz Attila csak jelzésként óvta saját magát, így Tóth Balázs figyelmeztetésben részesül!