Az interaktív élő versenybírósági ülést ITT visszanézheted!

A versenybíróság megvizsgálta a beérkezett óvásokat, az első körben történt szabálytalanságokat és a fehér boxkivezető vonal átlépéseket. Összesen 23 esetet vizsgáltunk ki, amelyek az alábbiak.

VERSENY

8:45 – Cynolter Márton és Kovács Róbert összeértek, majd mindketten kiforogtak. Megnézve a pilóták szemszögéből az esetet, peches volt mindkét versenyző. Márton vehette volna szélesebben is a kanyart, több helyet hagyva ezzel Róbertnek, azonban mivel Róbert minimálisan nyitott a kormányon, kifele tartott az autója és megpöckölte Márton autóját, amiből megforgás lett. Az eset közel áll a versenybalesethez, azonban mivel a dominó effektus miatt kisebb káosz alakult ki a pályán, sok autó sérülését eredményezve, így nem tudjuk ráhúzni a versenybalesetet a történtekre. Kovács Róbert +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

8:47 – T. Lázár Devid túl rövid féktávot vett, ami miatt nekiment Papp Lászlónak és kitolta őt a pályáról. T. Lázár Devid +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

8:48 – Földesi Péter nekiment, majd kilökte Pómizs Dánielt. A tengelyeket nézve egy vonalban voltak, így Péternek helyet kellett volna hagynia, azonban nyitott a kormányon és nekiment Dánielnek. Földesi Péter +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

8:49 – Lengyel László és Auer Zsolt összeértek, majd László kiforgott. László autójának mozgásából és kormánymozdulatából ítélve sajnos kifele tartott, így nekiment Zsoltnak. Lengyel Lászlót tartjuk nagyobb mértékben hibásnak, azonban mivel ő is lett az elszenvedője az ütközésnek és Auer Zsolt autója nem sérült, így csak figyelmeztetésben részesítjük.

8:51 – Kaluz Richárd és Bernhardt Gábor összeütköztek, majd Richárd kiforgott. A fentebb említett 8:45-ös eset után Gábor a pálya szélére került, hogy elkerülje a balesetet. Gábor pályára való visszajövetelével nem lett volna nagy gond, ha nincs mögötte a fél mezőny. Így viszont, hogy még sokan mögötte voltak, sokkal óvatosabban kellett volna visszajönni a pályára. Gábor figyelmetlen volt és kilökte Kaluz Richárdot. Bernhardt Gábor +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

8:51 – Miután Bernhardt Gábor nekiment Kaluz Richárdnak, Richárd megforgott. Az ütközésben Richárd nem hibás, viszont miután megforgott, folyamatosan gurult az autó hátrafele, nem fékezett és ezzel újabb balesetet okozott. Fontos és felhívjuk a figyelmét újra mindenkinek, hogy ha megforog egy versenyző, mindenképpen fékezzen és próbálja meg elkerülni ezzel, a még nagyobb káosz kialakulását. Kaluz Richárd +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

8:53 – Baricsa Zoltán nekiment, majd kilökte Simon Istvánt. Baricsa Zoltán +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

8:55 – A fentebb említett 8:51-es esetnél Kaluz Richárd visszagurulása miatt Urbán Péter nekiment Richárdnak, majd ki is forgott. Miután Péter megforgott, csak úgy, mint Richárd, Ő se fékezett és elkezdett hátrafele gurulni, ami miatt újabb baleset alakult ki. Fontos és felhívjuk a figyelmét újra mindenkinek, hogy ha megforog egy versenyző, mindenképpen fékezzen és próbálja meg elkerülni ezzel, a még nagyobb káosz kialakulását. Urbán Péter +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

8:55 – Füzy Barna nekiment, majd kilökte Szőke Pétert. Péter fékezett a rajtnál kialakult káosz miatt, ezt nem tudta időben lereagálni Barna és nekiment. Ha baleset alakul ki a pályán, a program jelez sárga zászlóval és annak függvényében kell óvatosan megközelíteni a pályának bizonyos részét. Füzy Barna +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

8:56 – Pichler Balázs nekiment, majd kilökte Érsek Pétert. Péter fékezett a rajtnál kialakult káosz miatt, ezt nem tudta időben lereagálni Balázs és nekiment. Ha baleset alakul ki a pályán, a program jelez sárga zászlóval és annak függvényében kell óvatosan megközelíteni a pályának bizonyos részét. Pichler Balázs +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

8:56 – Simon Péter nekiment, majd kilökte Pichler Balázst. Balázs nekiment az előtte haladó Érsek Péternek, ami miatt hirtelen lelassult az autója, ezt nem tudta időben lereagálni Simon Péter és nekiment. Ha baleset alakul ki a pályán, a program jelez sárga zászlóval és annak függvényében kell óvatosan megközelíteni a pályának bizonyos részét. Simon Péter +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

8:57 – Miután Érsek Pétert kiforgatták, teligázzal próbált visszafordulni a pályára, úgy, hogy ott volt mögötte a mezőny. Emiatt Papp László neki is ment. Fontos és felhívjuk a figyelmét újra mindenkinek, hogy ha megforog egy versenyző, mindenképpen meg kell bizonyosodni róla, hogy biztonságosan jön vissza a pályára. Nem forgolódunk addig, amíg ott van a mezőny az illető mögött, mert csak nagyobb bajt okoz vele. Érsek Péter +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

9:00 – Miután Végh Attilát kiforgatták, teligázzal próbált visszafordulni a pályára, úgy, hogy ott volt mögötte a mezőny. Emiatt újabb balesetet okozott. Fontos és felhívjuk a figyelmét újra mindenkinek, hogy ha megforog egy versenyző, mindenképpen meg kell bizonyosodni róla, hogy biztonságosan jön vissza a pályára. Nem forgolódunk addig, amíg ott van a mezőny az illető mögött, mert csak nagyobb bajt okoz vele. Végh Attila +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

9:04 – Miután Urbán Péter megforgott, és nem kezelte jól az adódó helyzetet (nem fékezett, gurult az autója), nekiment Baricsa Zoltánnak. Ez a 8:55-ös eset folytatása, ami miatt Urbán Pétert egyszer már megbüntettük, így itt nem jár büntetés!

9:06 – Miután kiforgatták Himics Dávidot, Dávid nem megfelelően és veszélyesen, a pályán keresztbe próbált visszatérni. Baleset nem lett belőle, ezért Himics Dávid figyelmeztetésben részesül! Legközelebb várja meg, míg elmegy a mezőny, ugyanis nem sokon múlt, hogy Pómizs Dániel ne menjen neki!

10:02 – Auth Gábor túl rövid féktávot vett, ami miatt bevetődött és majdnem eltalálta Szántó Lászlót. Baleset nem lett belőle, így Auth Gábor figyelmeztetést kap! Külön dicséret illeti Gábort, miután a rövid féktáv következtében a pályán kívülre került, nagyon szépen, óvatosan és szabályosan tért vissza a pályára, türelmesen megvárta, míg elment mellette a mezőny.

23:44 – Érsek Péter elengedte a leköröző G. Nagy Ádámot, majd utána visszahúzta Ádám mögé az autót és kilökte. Érsek Péter +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

35:51 – Papp László átlépte a boxkivezető vonalat. Papp László +5 mp időbüntetést kap!

43:24 – Lengyel László átlépte a boxkivezető vonalat. Lengyel László +5 mp időbüntetést kap!

43:30 – 43:50 – Kék zászlónál Végh Attila feltartotta Fazekas Barnabást. Végh Attila +1 büntetőpontot kap!

44:56 – Fazekas Barnabás ellen érkezett óvás, miszerint az első kanyarban túl rövid féktávot vett és Micheller Dávidon fordult el. Az óvás ezen részét nem érezzük teljesen jogosnak, ugyanis Dávid is hagyhatott volna több helyet, elég szűken fordult. Mindazonáltal az eset 60:40-nél is megismétlődött, itt már több helyet hagyott Dávid, Barnabás ismét későn fékezett és lecsúszott a kanyarról. Ha Dávid újból ott lett volna mellette, valószínű újra nekiment volna Barnabás. Baleset nem lett az esetből, csak apróbb koccanás, így Fazekas Barnabást figyelmeztetésben részesítjük a túl késői féktáv miatt.

62:51 – 65:00 – Pesti-Geiger Viktort feltartotta Laczkó Gergő a kék zászló ellenére. Laczkó Gergő +1 büntetőpontot kap!

66:50 – Simon István megcsúszott a kanyarban, elkezdett befele csúszni az autója, ami miatt a mögötte haladó G. Nagy Ádám és Grünwald Richárd balesetet szenvedett. Peches eset, Ádám és Richárd sajnos rosszkor volt rossz helyen. Versenybaleset!