Az interaktív élő versenybírósági ülést ITT visszanézheted!

Figyelem! A versenykiírásnak megfelelően a versenybíróság él a büntetőpont határok egyszeri módosítási lehetőségével. A versenybíróság az eddigi, ponthatárok által kiadott büntetéseket megvizsgálta és megállapította, hogy egyik versenyző sem kerül kedvezőtlenebb helyzetbe. A módosítások az alábbiak:

  • 12 pont helyett 15 pontra módosul az 1 futamos eltiltás!
  • 15 pont helyett 18 pontra módosul a licenc visszavonása, valamint a bajnokságból való kizárás!

A versenybíróság megvizsgálta a beérkezett óvásokat, az első körben történt szabálytalanságokat és a fehér boxkivezető vonal átlépéseket. Összesen 9 esetet vizsgáltunk ki, amelyek az alábbiak.

VERSENY

8:29 – Balog Zsombor nekiment Pető Józsefnek, aki ezáltal kiforgott. József megvárta míg elmegy a mezőny és csak utána tért vissza biztonságosan a pályára, valamint Zsombor is nagyon sportszerű volt, ugyanis bevárta Józsefet és visszaengedte maga elé. A sportszerűség ellenére Zsombor sajnos hibázott, így Balog Zsombor +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

20:21 – Kovács Róbert és Szabó Szabolcs összeértek, majd Róbert kiforgott. Róbert a pályán kívülről jött vissza, azonban véleményünk szerint teljesen szabályosan tért vissza. A visszatérés után a mögötte érkező Szabolcsnak jobb oldalt hagyott helyet, miután a balos kanyarra rákészülve Szabolcs túl korán kezdett el ráfordulni az ívre és így ráhúzta Róbertre az autót. Egy meg nem értett, szerencsétlen szituációról van szó, ugyanis Róbert sem sejtette, hogy Szabolcs ilyen szűken fogja venni a kanyart, Szabolcs pedig azt hitte, van akkora előnye, hogy ha szűkebben is fordul, elmegy Róbert előtt. Kis hiba, azonban sajnos utána Róbert megforgott, így Szabó Szabolcs +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

20:26 – Kovács Róbert miután megforgott, veszélyesen és figyelmetlenül jött vissza a pályára, kiütve ezzel Fazekas Barnabást. Kovács Róbert +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

20:32 – Fazekas Barnabás miután megforgott, veszélyesen és figyelmetlenül jött vissza a pályára, kiütve ezzel Pesti-Geiger Viktort. Fazekas Barnabás +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

28:17 – Tömöl Tamás lekörözte Csépány Lászlót, elment mellette, majd a következő kanyarban László nekiment Tamásnak, ami miatt Tamás kiforgott. Csépány László +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

29:26 – 30:00 – Csépány László a kék zászló ellenére nem engedte el Pesti-Geiger Viktort. Feltartásért Csépány László +1 büntetőpontot kap!

30:05 – Csépány László lekörözött versenyzőként behúzta az autót Szabó László elé, aki emiatt nagy sebességgel nekiment és jelentősen sérült az autója. Csépány László +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

41:43 – G. Nagy Ádám nekiment Szabó Szabolcsnak, aki ezáltal kiforgott. Szerencsétlen szituáció, mivel Szabolcs a boxbejövetel miatt, a kelleténél lassabban vette be a kanyart. Ádám túl közel volt, nem számított rá és nekiment. Nem volt nagy koccanás, azonban sajnos Szabolcs megforgott, így G. Nagy Ádám +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

68:33 – Szabó Szabolcs nekiment Füzy Barnának, aki ezáltal kiforgott. Szabó Szabolcs +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!