Az interaktív élő versenybírósági ülést ITT visszanézheted!

A versenybíróság megvizsgálta a beérkezett óvásokat, az első körben történt szabálytalanságokat és a fehér boxkivezető vonal átlépéseket. Összesen 17 esetet vizsgáltunk ki, amelyek az alábbiak.

IDŐMÉRŐ EDZÉS

1:15 – Felvezető körön Kaluz Richárd rövid féktávot véve minimálisan nekiment Csobolya Tibornak és majdnem Szőke Pétert is eltalálta. Ezek után Tibor hirtelen lefékezett a pálya közepén, zavarva ezzel a mögötte érkező versenyzőket. Nem lett belőle baleset, viszont arra kérjük Richárdot, hogy legyen szíves jobban figyelni. Tény, hogy sokan voltak a pályán, ami miatt nehéz üres térben autózni, viszont ennél figyelmesebbnek kell lenni. Mindezek mellett felhívjuk Tibor figyelmét is, hogy ne a pálya közepén álljon meg, hanem egyértelműen húzódjon félre, ugyanis így a mögötte érkező Micheller Dávid és Tamás Norbert majdnem nekimentek. Kaluz Richárd és Csobolya Tibor figyelmeztetésben részesül!

10:30-tól – Papp László ellen érkezett óvás, miszerint Szabó Lászlót feltartotta. Megvizsgáltuk az esetet és arra jutottunk, hogy Szabó László nem volt olyan közelségben Papp Lászlóhoz, hogy feltartásról beszéljünk, így ebben Papp László nem hibás. Mindezek ellenére Papp László kint sem lehetett volna a pályán, ugyanis egyelőre nem rendelkezik licenccel (‘B’ szerveren lett volna jogosult indulni, azonban a szervezők úgy döntöttek, hogy felengedik a licenccel nem rendelkezőket is az ‘A’ szerverre, mivel kevés lett volna a ‘B’ szerveren a létszám). Papp László figyelmeztetésben részesül, legközelebb legyen szíves jobban odafigyelni!

VERSENY

8:47 – Farkas Líviusz ráment a rázókőre, ami megdobta őt és így nekiment, majd kiütötte Antal Istvánt. Értékeljük Líviusznak azt a döntését, hogy szerette volna minél szűkebben venni a kanyart, hogy elkerülje a kontaktot, azonban pont így lett belőle nagyobb baj. Mivel első körben történt a baleset, így Farkas Líviusz +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

8:49 – Szabó Szabolcs nekiment, majd kiütötte Szabó Lászlót. Mivel első körben történt a baleset, így Szabó Szabolcs +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

8:51 – Tóth Zoltán nekiment, majd kilökte Pichler Balázst. Zoltánék előtt kialakult egy kisebb kavalkád, ami miatt dupla sárga zászló volt érvényben. Balázs ennek tudatában fékezett, hogy kellő biztonsággal érkezzen a forgatagba, azonban sajnos Zoltánt a fékezés váratlanul érte, ami miatt nekiment Balázsnak. Láttuk Zoltán pedál állásából, hogy a baleset miatt óvatosabban közelít a keresztbe állt autók felé, azonban dupla sárga zászlónál még ennél is óvatosabbnak kell lenni. Mivel első körben történt a baleset, így Tóth Zoltán +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

11:22 – Szabó Szabolcs egy rövid féktávnak köszönhetően nekiment, majd kilökte Szőke Pétert. Szabó Szabolcs +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

11:28 – Szőke Pétert miután kiforgatták és keresztbe állt, egy rossz döntést hozva elkezdett tolatni a pályán úgy, hogy a mezőny érkezett mögötte, majd Pómizs Dániel neki is ment. Szőke Péter +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

11:32 – Szőke Péter megforgását követően Csobolya Tibor és Szarvas-Kövecsi Ervin sikeresen kikerülte Pétert, majd miután visszatértek a pályára, összekoccantak. Bár nem lett belőle baleset, ettől függetlenül versenybalesetnek nyilvánítottuk az esetet, nincs büntetés!

18:35 – Farkas Líviusz túl rövid féktávot vett, aminek a következtében bevetődött és több pilótát is kilökött. Farkas Líviusz +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

20:55 – Fazekas Barnabás ráment a sárga hurkára, ami megdobta az autóját és kilökte Fekete Dominikot. Több nézetből megvizsgálva az esetet arra jutottunk, hogy Barnabásnak volt Dominik mellett helye, még ha csak minimális is. Barnabás tempófölényben volt, így célszerű lett volna Dominiknak több helyet hagynia és akkor mindketten megúszták volna. Ettől függetlenül Barnabás kilökte Dominikot, így Fazekas Barnabás +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

27:55 – Simon Péter nekiment Sebestyén Csabának, ami miatt megingott alatta az autó, a fűre kényszerült és onnantól kezdve már csak utas volt az autóban, nem tudott időben megállni, majd kilökte Papp Lászlót. Simon Péter +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

52:09-től – Óvás érkezett T. Lázár Devid ellen, miszerint több, mögötte érkező leköröző versenyzőt is feltartott. Megvizsgálva az esetet arra jutottunk, hogy nem tartott fel senkit sem, a lehető legjobbkor engedte el a mögötte haladó versenyzőket, így nincs büntetés.

61:10 – Tóth Dávid Archibald éppen Földesi Péter mögött haladt, akit lekörözni készült. A rajt utáni első balos kanyarban Péter nagyon rossz helyen, az ideális íven állt félre, ami kevésbé lett volna baj, ha előtte nem bal oldalt haladt volna és nem rántotta volna ki az autót hirtelen jobbra. Archibald alig tudta kikerülni, majdnem baleset lett belőle. Egyelőre Földesi Pétert figyelmeztetésben részesítjük és arra kérjük, sokkal egyértelműbben jelezze, hogy hol szeretné elengedni kék zászlónál a mögötte haladót, ne változtasson irányt.

61:37 – Békefy Tamás és Szántó László csatában voltak, körön belül. Kettejük között haladt Kovács Róbert, mint leköröző versenyző, akit az egyenesben szépen el is engedett Tamás. Ezt az elengedést kihasználva lesipuskásként Szántó László megelőzte Tamást. Veszélyes szabálytalanság nem történt, így büntetni nem tudjuk az esetet, azonban arra kérjük Lászlót, (illetve az összes pilótát), hogy mindenki maradjon meg a sportszerű versenyzés keretein belül. László teljesen sportszerűtlen volt Tamással szemben, illett volna visszaadnia a helyet. Mindezeken felül Tamásnak azt javasoljuk, hogy legközelebb ne az egyenes közepén, hanem az egyenes végén, féktáv előtt próbálja meg elengedni a leköröző versenyzőt, így kisebb az esélye, hogy lesipuskásként ezt a többi versenyző ki tudja használni mögötte.

64:16 – Tóth Ádám és Békefy Tamás összeértek, majd Tamás megforgott. Bevetődésről nem beszélhetünk, mert Tamásnak jó volt a féktávja, időben fékezett, azonban sajnos kicsit túl optimista volt. Békefy Tamásnak volt még jobb oldalt helye, azonban Ádám nem látta, hogy ott lehetnek mellette. Versenybaleset, nincs büntetés!

64:40 – Pichler Balázs nekiment, majd kilökte Auth Gábort. Balázs sportszerűen megvárta Gábort és visszaengedte maga elé, ezt külön köszönjük neki. Pichler Balázs +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

Szarvas-Kövecsi Ervin feltartotta Tóth Dávid Archibaldot az utolsó körében. Ervin legyen máskor figyelmesebb, számtalan lehetősége lett volna elengedni Archibaldot, amit elmulasztott. Szarvas-Kövecsi Ervin +1 büntetőpontot kap!