Az interaktív élő versenybírósági ülést ITT visszanézheted!

A versenybíróság megvizsgálta a beérkezett óvásokat, az első körben történt szabálytalanságokat és a fehér boxkivezető vonal átlépéseket. Összesen 22 esetet vizsgáltunk ki, amelyek az alábbiak.

IDŐMÉRŐ EDZÉS

8:50 – Füzy Barna a boxból kijövet kicsit figyelmetlen volt és így a mögötte érkező, gyorskörön lévő Szabó Szabolcs nem tudott az ideális íven fékezni, el kellett rántania az autót, ami miatt el is rontotta a kanyarbevételt. Füzy Barna figyelmeztetést kap!

18:38 – Urbán Péter gyorskörön volt és éppen fordult volna rá a célegyenesre, amikor László Vajk feltartotta (Vajk felvezető körön volt). Péter javításban volt, ami több pozíciót is jelentett volna, így László Vajk +1 büntetőpontot kap!

VERSENY

8:17 – Csépány László ellen érkezett óvás, miszerint a rajtnál Cynolter Márton mellette volt, amikor László a jobbos kanyart bevéve leszorította Mártont a pályáról. Megvizsgáltuk az esetet és László fékezésének pillanatában Márton nem volt mellette. Márton nagyobb sebességgel érkezett meg a kanyarba, így a fékezés pillanatában való igaz, hogy megközelítette Lászlót. Cynolter Márton volt hátul, így neki kellett volna jobban figyelnie, amit Márton meg is tett, így nem lett belőle baleset. Nincs büntetés, nem történt szabálytalanság!

8:21 – A rajtot követően az első jobbos kanyarban Fazekas Barnabás és Szabó Szabolcs összeértek, majd Barnabás megforgott és emiatt nagyobb káosz alakult ki a pályán. Ez volt az egyik olyan eset, amiben nehezen hoztunk döntést, ugyanis szándékosságról szó sincs, tényleg egy kisebb figyelmetlenségből lett nagyobb baleset. Barnabás a külső íven, bal oldalt előzte Szabolcsot, amikor Szabolcs belső és külső kamerájából is látszott, hogy picit lecsúszott az ívről, ami nem is lett volna baj, ha emiatt nem megy neki Barnabásnak. Szabolcs mozgásából látszott, hogy szeretett volna helyet hagyni a tőle jobbra lévő Kaluz Richárdnak, emiatt szélesebben fordult a jobbosban, ami azt eredményezte, hogy a balról érkező Barnabást megforgatta. Alapból versenybalesetnek nyilvánítanánk az esetet, azonban külső kamerából megnézve látszott, hogy Szabolcsnak volt még helye jobb oldalt, tudta volna még szűkebben venni a kanyart (bár tudjuk, hogy nagy tempónál, belső nézetből ezt nehéz megállapítani másodpercek töredéke alatt). A döntő tényező az volt, hogy sajnos emiatt az eset miatt alakult ki utána a dominó effektusból káosz a pályán, így Szabó Szabolcs +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap! Reméljük a következő eset szerencsésebben fog alakulni.

8:24 – Antal István nekiment G. Nagy Ádámnak. Miután Fazekas Barnabás megforgott, István jobbra rántotta az autót, majd nekiment a pálya szélén érkező G. Nagy Ádámnak. Antal István sajnos megforgott, azonban egyértelműen versenybaleset a szituáció, nincs büntetés!

8:28 – Wágner Levente nekiment, majd kilökte Szántó Lászlót. Wágner Levente +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

8:30 – Földesi Péter és Lengyel László összeértek, majd Péter megforgott. Péter éppen egy keresztbe álló autót került ki, ami miatt jobbra húzta az autót, azonban sajnos a pálya jobb szélén érkezett Lengyel László. Versenybaleset, nincs büntetés!

8:30 – A rajtnál lévő nagy káosz és baleset következtében Füzy Barna meglökte hátulról Érsek Pétert, ami miatt Péter összekoccant Kedves Balázzsal, majd Balázs nekiment Csobolya Tibornak. Baleset nem történt belőle, csak kisebb koccanás. Később Csobolya Tibor éppen kerülte ki a megforgott Földesi Pétert, ezért jobbra tartott és összeütközött Kedves Balázzsal, aki viszont balra tartott, mert nem szeretett volna összeérni a jobbján helyezkedő Sebestyén Csabával. Szerencsére baleset nem lett belőle, nincs büntetés!

8:33 – Bilánszki Gergő nekiment Papp Lászlónak, aki emiatt nekiment, majd kiforgatta Füzy Barnát. Gergő előtt Füzy Barna hirtelen fékezett, mivel torlódás alakult ki a rajtnál bekövetkező baleset miatt. A fékezés hatására Gergő balra húzta az autót, hogy ne menjen neki Barnának, azonban a balról érkező Papp Lászlót így eltalálta. Versenybaleset, nincs büntetés!

8:41 – Sebestyén Csaba nekiment, majd kilökte Kedves Balázst. Csabának sokkal szűkebben kellett volna vennie a kanyart, nem vette figyelembe, hogy ott van mellette Balázs. Sebestyén Csaba +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

8:59 – Auer Zsolt elmérte a féktávot, bevetődött, majd kilökte Tamás Norbertet. Auer Zsolt +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

9:57 – Grünwald Richárd nekiment, majd kilökte Antal Istvánt. Grünwald Richárd +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

12:15 – Ambrus András elmérte a féktávot, bevetődött, majd leterelte a pályáról Szabó Lászlót. Ambrus András +1 büntetőpontot kap!

15:39 – Laczkó Gergely nekiment, majd megforgatta Békefy Tamást. Habár való igaz, hogy Tamás féktávon befele tartott, azonban folyamatosan befele tartott, így irányváltoztatásról nem beszélhetünk, valamint Gergely nem volt előzési közelségben. Laczkó Gergely +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

15:43 – A fentebb említett 15:39 esetnél történt Békefy Tamás megforgása után, Tamás mögött érkező Simon Péter hirtelen fékezett, hogy kikerülje a pályán keresztbe álló Tamást. A mögöttük érkező Grünwald Richárd sajnos nem reagált időben a hirtelen fékezésre és nekiment Péternek, aki emiatt nekiment és kilökte Csobolya Tibort. Belső kamerából megnézve az esetet arra jutottunk, hogy Richárd nem látta a keresztbe álló autót, elég beláthatatlan kanyarban történt baleset. Versenybaleset, nincs büntetés!

27:22 – Szabó László nekiment, majd kilökte Urbán Pétert. Szabó László +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

28:50 – Szántó László nekiment, majd kilökte Békefy Tamást. Mindkét pilóta kormányát megvizsgálva látszott, hogy Tamás nem húzott jobbra, míg László, ha csak minimálisan is, de balra tartott, több, kisebb kormánymozdulatot is tett balra. Szántó László +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

35:18 – Kedves Balázs, mint lekörözött versenyző elengedte Tóth Zoltánt, utána pedig nekiment és kiforgatta. Mivel lekörözött versenyzőről van szó, így kiemelkedő az eset. Kedves Balázs +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

60:19 – Csépány László és Micheller Dávid csatáztak. László boxáthajtásos büntetést kapott, amit le is szeretett volna tölteni egyből. Az utolsó jobbos kanyar után László a pálya jobb szélén helyezkedett el, ott volt szorosan mögötte Dávid, majd László figyelmetlenül balra húzta az autót, hogy kimenjen a boxutcába. Ezt Dávid már nem tudta időben lereagálni, így mindketten a gumifalnak csapódtak. Csépány László +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

60:29 – Lengyel László nekiment, majd kilökte Szabó Szabolcsot. Lengyel László 2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

64:26 – Cynolter Márton és Kaluz Richárd összekoccantak. A jobbos kanyarban Richárd túl optimista volt és betette az autót Márton mellé. Bevetődésnek nem mondható az eset, azonban ha Márton nem nyit a kormányon, baleset lett volna belőle. Kemény, de szabályos előzésnek akkor mondanánk az esetet, hogy ha Richárd úgy tudta volna bevenni a kanyart, hogy nem csúszik le az ívről, azonban mivel lecsúszott, összeértek Mártonnal. A másik pilótára nézve ez veszélyes volt és baleset is lehetett volna belőle, így Kaluz Richárd +1 büntetőpontot kap!

67:28 – Auer Zsolt nekiment, majd kiforgatta Tamás Norbertet. Auer Zsolt +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!