Az interaktív élő versenybírósági ülést ITT visszanézheted!

A versenybíróság megvizsgálta a beérkezett óvásokat, az első körben történt szabálytalanságokat és a fehér boxkivezető vonal átlépéseket. Összesen 16 esetet vizsgáltunk ki, amelyek az alábbiak.

VERSENY

9:24 – Csépány László és Csobolya Tibor összeütköztek. László rövid, de megfelelő féktávot vett, majd hirtelen megérkezett Tibor mellé. Tibor erre nem számított, azonban László nem tudott semerre sem mozdulni, mert bal- és jobb oldalt is voltak körülötte. Baleset nem lett a koccanásból, így versenybaleset, nincs büntetés!

9:30 – Békefy Tamás és Laczkó Gergő összeértek, majd Tamás megforgott. Szerencsétlen szituáció, Tamás és Gergő sem hibáztatható, egyszerűen minimálisan összeértek, ami épp elegendő volt ahhoz, hogy Tamás a vizes aszfalton kicsússzon. Versenybaleset, nincs büntetés!

9:30 – Szabó László oldalról nekiment Kaluz Richárdnak. Versenybaleset gyanús az eset, azonban László kisebb mértékben hibásnak mondható. Mivel baleset nem lett belőle és László mondhatni saját magát büntette (megforgott), így Szabó László csak figyelmeztetésben részesül!

9:34 – Baricsa Zoltán nekiment, majd kilökte Simon Istvánt. Zoltán hirtelen jobbra rántotta az autót, figyelmetlen volt, emiatt többen is balesetet szenvedtek. Baricsa Zoltán +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

9:53 – Szabó László nekiment Fodor Andrásnak. László túl optimista helyen szeretett volna előzni, ahol nem volt pozícióban. Mivel baleset nem lett belőle és László mondhatni saját magát büntette (megforgott), így Szabó László csak figyelmeztetésben részesül!

10:15 – Földesi Péter és Füzy Barna a hosszú egyenesben összeértek, majd Péter megforgott és kiütötte a vétlen Cynolter Mártont. Bár Barna hagyhatott volna több helyet, szabályosan tartózkodott a pályán, egyenesen haladt végig, nem húzta jobbra az autót. Péter optimistán megpróbálta Barnát a pálya jobb oldalán megelőzni, ahol tele volt vízátfolyásokkal a pálya. Kielemezve az esetet arra jutottunk, hogy Péter sajnos minimálisan tartott balra, ami miatt hozzáért Barnához, aminek következtében bekövetkezett a baleset. Mivel egy harmadik, vétlen fél is belekeveredett az esetbe, így Földesi Péter +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

10:48 – Tóth Zoltán autója megúszott, ami miatt Kaluz Richárd nekiment, majd ezt követően Füzy Barna nekiütközött Richárdnak. Az eset idáig versenybaleset, egyik pilóta sem tehetett róla. Mindezek után azonban Zoltán a megforgása után nem fékezett, hagyta, hogy guruljon az autója hátrafelé, ami miatt Pómizs Dániel neki is ment. Emiatt Tóth Zoltán +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

13:18 – Pénzes Ádám nekiment Szabó Szabolcsnak, akinek ezáltal megúszott az autója. Szabolcs nem óvta meg az esetet és szerencsére Szabolcs tovább tudott haladni, így Pénzes Ádám figyelmeztetésben részesül!

18:40 – Fodor András a pályán kívülről figyelmetlenül jött vissza, nekiment, majd kilökte Tóth Zoltánt. Fodor András +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

31:00 és 20:40 – Fodor András a hosszú egyenesben többször is cikázott, irányt változtatott, holott a versenyeligazításon felhívtuk a figyelmet, hogy ez tilos (csakis az egyszeri irányváltás a megengedett). Fodor András +2 büntetőpontot kap!

27:16 – Csépány László nekiment, majd kilökte Szőke Pétert. Csépány László +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

27:56 – Füzy Barna nekiment, majd kilökte Pesti-Geiger Viktort. Füzy Barna +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

33:25 – Baricsa Zoltán nekiment, majd kiterelte Cynolter Mártont. Óvás nem jött az esetre, így Baricsa Zoltán figyelmeztetésben részesül!

53:10 – Baricsa Zoltán és Pómizs Dániel összeértek, majd mindketten kiforogtak. Szerencsétlen szituáció, azonban megvizsgálva a tengelyeket, Dániel már Zoltán mellett volt, így joga volt ott lenni a pályán. Zoltán figyelmetlen volt, így nekiment Dánielnek. Baricsa Zoltán +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

63:44 – Békefy Tamás ellen érkezett óvás, miszerint feltartotta Pesti-Geiger Viktort a kék zászló ellenére. Nehéz szituáció, mivel láttuk, hogy Tamás figyelmes volt, el is engedte a mögötte érkező Szabó Szabolcsot. Ezt követően érkezett Viktor, akivel nem értették meg egymást Tamással, így Viktor a bukótérbe kényszerült. Nem hibáztatjuk feltétlen Tamást, mivel a pálya jobb oldalán volt, mindössze egy meg nem értett helyzetről van szó. Versenybaleset (bár még annak sem mondható, mert nem lett belőle koccanás), nincs büntetés!

63:45 – G. Nagy Ádám nekiment, majd kilökte László Vajkot. G. Nagy Ádám +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!