Az interaktív élő versenybírósági ülést ITT visszanézheted!

A versenybíróság megvizsgálta a beérkezett óvásokat, az első körben történt szabálytalanságokat és a fehér boxkivezető vonal átlépéseket. Összesen 7 esetet vizsgáltunk ki, amelyek az alábbiak.

VERSENY

10:52 – Gembiczki Dániel és Békefy Tamás összeértek, aminek következtében Dániel megcsúszott. Tamás nem hibázott, hagyott helyet bőven Dánielnek. Dániel kicsit túl optimista volt, nem volt előzési közelségben, mélyről érkezett, így lehetősége sem volt bevenni belső íven a jobbos kanyart, ezáltal nekiment Tamásnak. Mivel baleset nem lett belőle és egy kisebb koccanásról van csak szó, így nincs büntetés!

11:35 – Pichler Balázs és Pető József összeütköztek, majd Balázs megforgott. Balázs hagyott elegendő helyet, így ő nem hibás. Balázs volt a kedvezőbb pozícióban, ahonnan meg is kezdte a jobbos kanyarra való ráfordulást, figyelve arra, hogy hagyjon a jobb oldalán lévő Józsefnek helyet. Pető József kevésbé fordult szűken, aminek oka az, hogy a jobbján tartózkodott Laczkó Gergő, akinek szintén helyet szeretett volna hagyni. Sajnos József matt helyzetbe került, mivel ő tartózkodott középen, így teljesen mindegy volt, hogy mit csinál, vagy Balázsnak, vagy Gergőnek ment volna neki. Mindezek ellenére Gergő hibázott, ugyanis nagyon késői féktávot vett, túl optimista volt, mélyről érkezett, nem tudott már megállni és nekiment Balázsnak. Pető József +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

11:45 – Auer Zsolt későn fékezett, nekiment, majd kilökte Békefy Tamást. Auer Zsolt +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

12:10 – Cynolter Márton későn fékezett, nekiment, majd kilökte Fazekas Barnabást!. Cynolter Márton +3 büntetőpontot és +15 mp időbüntetést kap!

14:32 – Füzy Barna és Fodor András összeütköztek, majd András kiforgott. András nem hibázott, végig a pálya bal oldalán tartotta az autót. Barna túl optimistán mérte fel a helyzetet, azt hitte már megvan az elegendő távolság és behúzta András elé az autót. Füzy Barna +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!

24:44 – Szőke Péter mellett az egyenesben elment Fazekas Barnabás, majd a jobbos kanyarra ráfordulva összeütköztek. Nehéz eset, azonban véleményünk szerint Péter nem hibázott, mert folyamatosan egyenesen tartotta az autót, nem cikázott. Barnabásnak bőven volt helye, csupán rosszul mérte fel a távolságot, azt hitte már annyival Péter előtt van, hogy szűkebben is beveheti a jobbos kanyart. Sajnos Péterrel így összeértek, majd Barnabás kiforgott. Mivel Fazekas Barnabás saját magát büntette ezzel a manőverrel, így nincs büntetés!

58:21 – Pesti-Geiger Viktor és Pichler Balázs összeütköztek, majd Balázs kiforgott. Megnézve a fékezés pillanatában a tengelyeket, Viktor nem volt előzési pozícióban, Balázs mögött helyezkedett el. Viktor túl optimista volt, mélyről érkezett és a kanyarban belső íven próbálta megelőzni Balázst, amikor egymásnak mentek. Pesti-Geiger Viktor +2 büntetőpontot és +10 mp időbüntetést kap!