Már mentünk is tovább a TCR bajnokságunkkal, ezúttal a versenyzőink a Silverstone National versenypályán mérték össze tudásukat. Volt néhány új tagunk is. Szép számmal jelentkeztek a pilóták erre a versenyhétvégére is, 19 fő nevezett. Összesen hatan voltak igazoltan távol, ugyanakkor két emberről nem tudtunk semmit. Ők Juhász Csaba és Kovács Tamás. A versenyhétvégét ezúttal is élőben közvetítette az NXTV, Deák Richárd kommentálásával, valamint Létai Attila operatőri munkájával. Ezúttal is megmutatták, hogy miért az NXTV az egyik legjobb szimulátorokkal foglalkozó online tv csatorna, amit köszönünk is nekik.

Ezúttal is, mint legutóbb, a versenyzőknek 16 percük állt rendelkezésre ahhoz, hogy a legjobb mért körüket megfussák. A pálya nagyon rövid volt, azonban annál nehezebb, így nehéz volt egy jó kört összehozni. Mint már említettük, van néhány új tagunk, ilyen volt az időmérő edzést megnyerő Bracsók János, aki több, mint másfél tizeddel utasította maga mögé Híves Zoltánt. Őket Zsebe József követte az Audival, majd az előző időmérőn győzedelmeskedő Szőke Péter. Új tagunk még Schmidt Gergő, aki a 17. helyet szerezte meg, valamint Beri Krisztián, aki a 19. helyen zárta az időmérő edzést.

Az első futamon mindenki zökkenőmentesen rajtolt. Egyedül Langbein Bertalan nem rajtolhatott el, mivel nagyon laggolt, ezért veszélyeztette volna versenyzőtársait. Bracsók János a rajt után megőrizte pozícióját Híves Zolival szemben. Az 5. helyen Kucsár Krisztián tudta megelőzni Molnár Attilát. A hátsó traktusban azonban voltak incidensek. Schmidt Gergő és Laza Balázs oda-vissza előzgették egymást. Kucsár Krisztiánt időközben Molnár Attila visszaelőzte, majd később Krisztián a futamot is feladta. Laza Balázs később Eke Péterre jött meg, akit meg is tudott előzni. Rippl Róbert ez idő alatt szépen nyerte a pozíciókat és már a 8. helyen találta magát. Őt Vörös Csaba támadta, akinek sikerült is megelőznie az előtte haladó Rippl-t. A futam vége felé haladva Schmidt Gergő próbált Burián Dánielre közeledni, azonban Daninak sikerült megtartania a 13. pozícióját. A futamot Bracsók János nyerte meg, Híves Zoltán és Szőke Péter előtt. További sorrend: László Vajk, Zsebe József, Molnár Attila, Vörös Csaba, Bartha Márk, Juhász Tibor, Eke Péter, Rippl Róbert, Id. Molnár Attila, Laza Balázs, Schmidt Gergő, Farkas Bence, Burián Dániel és Beri Krisztián. Egyedül Kucsár Krisztián adta fel a futamot.

A második futamon már csak 16-an maradtunk, azonban annál izgalmasabbra sikeredett a futam. A 10. helyről induló Bracsók János korábban rajtolt a kelleténél. Ezért a mutatványért, egy boxutca áthajtásos büntetést kapott. Az élen ekkor Eke Péter volt, aki a pole pozícióból rajtolt, köszönhetően az első futamon elért 10. helyének. Őt követte Juhász Tibor, majd Bartha Márk. A második körben László Vajk már szorosan ott volt Molnár Attila mögött, azonban nem tudta megelőzni. Bartha Márk közben egyre inkább visszaesett. Híves Zoltánnak ez a futam nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, mivel a futam elején volt egy kontaktja. A futam közepe körül már Molnár Attila vezetett László Vajk előtt. Bracsók letöltötte büntetését, azonban onnan eszméletlen köröket futva visszajött gyakorlatilag az élmezőnybe. Eke Péter ekkor még mindig dobogón érezhette magát. Az utolsó körökhöz érve László Vajk megelőzte Molnár Attilát és átvette a vezetést. Híves Zoltán is jelentőset jött előre, hiszen a 13. helyről már a top 10-ben volt. Az utolsó körökhöz érve Id. Molnár Attila megelőzte Bartha Márkot és több pilótát is maga mögé utasított. A futamot végül László Vajk nyerte meg, Molnár Attila és Bracsók János előtt. Eke Péter az előkelő 4. helyet szerezte meg. Őt követte Juhász Tibor, Zsebe József, Híves Zoltán, Farkas Bence, Burián Dániel és Vörös Csaba. Ez volt a második futamon a TOP 10. A futamot befejezte még Id. Molnár Attila a 11. helyen, valamint Bartha Márk, Beri Krisztián és Rippl Róbert. A futamot Langbein Bertalan és Schmidt Gergő adták fel.

Összességében egy izgalmas, élménydús futamon vagyunk túl. Ismételten nagy létszám volt jellemző ezen a hétvégén is, amit a következő versenyhétvégékre is szeretnénk megőrizni. Reméljük a mezőny is egyre jobban megismerkedik egymással, egymás vezetési stílusával, valamint magával a szimulátorral és a moddal. Találkozunk jövő héten Monzában, addig is sikeres felkészülést kívánunk mindenkinek!