Folytatódott az Aston Martin GTE 2018-as bajnokság, amelynek 2. állomása a Belgiumi Zolder pálya volt. 20-an adták le nevezésüket a versenyhétvégére, ebből 19 pilóta jelent meg. Egyedül Zolcsák Tamás hiányzott a regisztrált tagok közül, a versenykiírás értelmében Ő meg is kapta ezért a következő versenyre a büntetést. 19:45-kor kezdetét vette az időmérő edzés, amin Bracsók János megint jeleskedett 1:27.529-es idővel, azonban köszönhetően a +70 kg-os büntetésnek, eléggé meg kellett küzdenie az első rajtkockáért. Jánost, Kiss Dániel követte akinek 1:27.643-as időt sikerült autóznia. Nagyon közel volt Dani Jánoshoz, épphogy nem sikerült neki megszereznie a pole pozíciót. 3. helyen Gál Miklós végzett 1:28.657-es idővel, itt már nagyobb volt a különbség. A középmezőnyben nagyon szoros mért idők születtek, ez abból is látszik, hogy a 4. és 12. pilóta között mindössze 8 tized volt a különbség. 4. helyen Auer Zsolt végzett majd Őt követte G. Nagy Ádám, Ducsai Norbert, Fiatal Zoltán, Csiha Sándor, Karagity Dániel, Dobsa Richárd, Bakos Máton, Kovács Richárd, Vörös Csaba, Burián Dániel, Csobolya Tibor, Kovácsfi Norbert, Deák Tamás, Bartha Márk és végül Molnár Attila70. Látva az időeredményeket, nagyon izgalmas versenynek néztünk elébe.

A verseny eleje megint tartogatott izgalmakat. Mivel ezen a pályán szinte lehetetlen előzni, így kíváncsian vártuk, hogy a pilóták vajon elég türelmesek lesznek-e és a kivárásra játszanak, vagy esetleg lesz egy-két olyan versenyző, akik az agresszívabb vezetési stílusuknak köszönhetően bepróbálkoznak az előzéssel. A rajtnál sajnos voltak apróbb figyelmetlenségek, amelyek éppen elegendőek voltak ahhoz, hogy kiforgásokat okozzanak. Fiatal Zoltán és Ducsai Norbert a rajtnál sajnos nem értették meg egymást és egymáshoz értek, amelynek kiforgás lett a vége. Őket követte Auer Zsolt és G. Nagy Ádám, akik szintén bemutatták egymásnak a két autót és megforgás lett a vége. Fiatal Zoltánt sajnos a szerver a rajt után bedobta a boxba a sok koccanás miatt, amiért persze nem Ő a hibás, ugyanis többen nekimentek. Ezúton is köszönjük Zolinak, hogy mindezek ellenére még a boxból indulva is végigvitte a versenyt, becsülendő. Csiha Sándor épphogy ki tudta kerülni a megforgásokat és baleseteket, nagy szerencséje volt. Azért az elmondható, hogy a mezőnyből mindenki próbált figyelni a másikra, ez látszik is az óvatos kormánymozdulatokból, súlyos versenybaleset nem volt, fejlődik a mezőny. A rajtot Bracsók János megint jól kapta el, azonban szorosan követte Őt Kiss Dániel és Gál Miklós. Tudták, hogy minden esély meg van János megelőzésére a +70 kg-os büntetés miatt. A mezőny eleje és vége is tartogatott nekünk meglepetéseket. Kiss Dániel már a 6. percben megelőzte Bracsók Jánost, így átvette a vezetést a versenyen. A mezőny közepén Csiha Sándor és Vörös Csaba csatáját is nyomon követhettük, amiből sajnos Sándor jött ki rosszabbul, köszönhetően Csaba szabálytalanságának. Auer Zsolt is nagyokat csatázott több pilótával is, mivel a rajt után kicsit visszaesett, így kénytelen volt magát felküzdeni. A 23. percben aztán bekövetezett az, amire senki sem számított. Bracsók Jánosnak technikai gondjai akadtak és ledobta Őt a szerver, azonban becsülendő, hogy visszajött és az utolsó helyről folytatta a versenyt. Az első hely sajnos így elúszott, még izgalmasabbá téve ezzel a pontversenyt. Végül Kiss Dániel behozta első helyre az autóját, így megnyerte a Belga Nagydíjat. 2. helyen Gál Miklós, míg 3. helyen az újonc, Dobsa Richárd végzett. További befutók: Bakos Márton, Auer Zsolt, Vörös Csaba, Kovács Richárd, Csiha Sándor, Fiatal Zoltán, G. Nagy Ádám, Burián Dániel, Kovácsfi Norbert, Deák Tamás, Csobolya Tibor, Ducsai Norbert, Bartha Márk, Molnár Attila70 és végül Bracsók János. Egyetlen egy kieső volt Karagity Dániel személyében. Meglepően az újonc Bakos Márton és Dobsa Richárd nagyon jó helyen végzett.

Összefoglalva, újra egy jó futamon vagyunk túl. Megtörtént az a csoda, ami az előző TCR bajnokságban sosem: jelenleg nem Bracsók János, hanem Gál Miklós vezeti a pontversenyt, azonban János mögött szorosan ott van Kiss Dániel is, úgyhogy Bracsók nem lélegezhet fel egy percre sem. Kíváncsian várjuk a 3. versenyhétvégét a Red Bull Ringen, amire már gőzerővel tesztelnek a pilóták. Találkozunk november 18-án, mindenkinek jó gyakorlást kívánunk.