Bracsók János

Üdvözlünk téged János. Te nyerted meg ligánk második bajnokságát. Mit érzel most, hogy a TCR bajnokság után a márkakupánkat is behúztad?

Sziasztok! Igen nagyon elégedett voltam azzal, ahogy a szezon alakult, az első helyet tűztük ki célnak a csapatommal, szóval jobbat nem is kívánhatnék. Sikerült az első pár futamon kiismerni és beállítani gyorsan a kocsit az adott pályára, külön örülök annak is, hogy csapatszinten is elsők lettünk, bár jobban örültem volna Ádám jobb helyezésének, ilyen a versenyzés, a következő szezonra bízom benne, hogy ott lesz az elejébe, mert benne van.

Az utolsó futam előtt, 8 futamból 5 futamot megnyertél. Csupán a Belga Nagydíjon nem tudtál dobogóra állni. Mi a titok, hogy ennyire konstans és gyors teljesítményt tudsz nyújtani?

Nagyjából ugyanazt tudnám elmondani, mint tavaly. Nagyon sok tesztkör, és kanyarról kanyarra kielemezni az adott pályát beállítások terén.

Melyik volt számodra a szezon során a legkedvesebb, illetőleg a legnehezebb futamod?

Volt egy pár, gyakorlatilag minden futamot élveztem, hiszen sikerült a maximumot hozni mindig. Kiss Danival tudtam, hogy csatázni fogunk, Zolder jó verseny lehetett volna, ha nincs technikai gondom, Brands Hatchet és Changot emelném ki. Előbbinél Danival, utóbbinál Kucsárral volt szoros versenyünk. Az A1 ring-i futamra sokat készültem, de magam is meglepődtem, mennyire nagy előnnyel fejeztem be, talán arra a futamra sikerült legjobban a beállítás, és akkor voltam a legjobb formámban. Spa a drive through-m miatt volt a legmegterhelőbb.

Információink szerint a következő szezonban már nem folytatod velünk tovább. Mi ennek az oka? Új kihívás?

Igen. Sajnálom egy kicsit, de úgy éreztem, hogy itt az idő valami újba fogni, és visszatérni a formula autózáshoz. Egy pillanatig se bántam meg a zárt karosszériás sorozatot, hiszen sokat segített abban, hogy konzisztens legyek, ez miatt is állok rajthoz a Formula Sim Racing idei szezonjában, méghozzá a World Championship kategóriában, a nagy múltú Ghostspeed Racing színeiben. Nagy lesz a tempó, de a csapatom megszavazta a bizalmat arra a divízióra, illetve a Winter Series-en elért 4-ik helyezésem is minden okot megad arra, hogy jól szerepeljek.

Még nagyon fiatal a liga, nincs 1 éves. Mit gondolsz a ligáról, milyen a szervezés, milyenek a versenyhétvégék? Pozitív és negatív kritikát is szívesen fogadunk, bármit, ami hozzájárul a liga fejlődéséhez.

Sokat fejlődött az SRC minden téren, gyakorlatilag a TCR bajnokság után lehozták a szervezők az idei szezonra a céljaikat. A támogatóktól kezdve a mezőny is megtartotta az átlaglétszámot, ami itthoni viszonylatban nagyon jó, úgyhogy szép jövő áll előttük. Nagyon vegyes a játékosok állománya a ligában, jó egyfelől azoknak, akik kikapcsolódás szintjén játszanak, illetve azoknak is, akik komolyabban érdeklődnek a szimulátorozás iránt, hiszen mindenki megtalálja a maga ellenfelét. Negatívum: nem is tudom, biztos van, de akik itt vannak, élvezik a futamokat, abban biztos vagyok helyezéstől függetlenül.

Milyen tanácsot adnál a jövő Sim Racing Company bajnokainak?

Ne adják fel soha! Aki úgy érzi, hogy képes arra a célra, amit magának felállít, csinálja, sok munkával megtérül.

Fogunk-e még téged látni nálunk a jövőben?

Talán 1-2 betétfutamon, ha lesz, de aktívan nem valószínű, azonban követni fogom az eseményeket távolról.

Sok sikert!

Köszönöm szépen, viszont kívánom!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?