Versenybírósági döntések

1. Német Nagydíj - Hockenheimring

VERSENYZŐ SZABÁLYTALANSÁG BÜNTETÉS
Forgács Péter 5:10 – Forgács Péter a rajtot követően nekiment Nyilas Lászlónak, aki ezáltal megforgott és további balesetet okozott. Rajtbalesetnek nyilvánítottuk az esetet. A következő futamon, amin részt vesz, kötelezően letöltendő boxáthajtásos büntetést kap!
6:03 – Forgács Péter elmérte a féktávot, bevetődött, nekiment és ezzel kilökte Kovács Richárdot. Enyhítő körülmény, hogy miután keresztbe állt a pályán, nem mozdult és megvárta, míg a többi autó elmegy mellette.
Mekis Edvin 15:57 – Mekis Edvin elmérte a féktávot, nekiment és ezzel kilökte Bartha Márkot. Becsülendő Edvintől, hogy megvárta és visszaengedte Márkot maga elé, viszont Márk így is jelentős hátrányt szenvedett. +10 mp kerül hozzáadásra a Hockenheimring-i eredményéhez!

2. Olasz Nagydíj - Misano

VERSENYZŐ SZABÁLYTALANSÁG BÜNTETÉS
G. Nagy Ádám 5:28 – G. Nagy Ádám a rajtot követően figyelmetlen volt, túl későn fékezett és így nekiment Auer Zsoltnak és Csépány Lászlónak. Szerencsére Ádám járt rosszabbul, nagy baj nem lett belőle, azonban jobban előre kell gondolkodni, és jobban kell figyelni. +5 mp kerül hozzáadásra a Misano-i eredményéhez!
5:39 – G. Nagy Ádám miután visszajött a pályára, szabályosan rátette a balos kanyar ívére az autót, azonban Bartha Márk is ott volt. Mivel Márknak elég neccesen volt helye a pályán, így megkoccolta Ádámot és kipörgött. A BT tagjai úgy határoztak, hogy Ádámnak jobban kellett volna figyelnie, mivel a piros háromszög is ott volt, amit valószínű, hogy nem vett figyelembe, azonban Márknak volt helye még bal oldalt, így Ádám nem hibázott nagyot.
Lázár Attila 6:05 – Lázár Attila nekiment Ducsai Norbertnek. Nem volt nagy ütközés, így belefért volna, azonban Norbert a koccanás miatt megforgott és 5 helyet vesztett. +10 mp kerül hozzáadásra a Misano-i eredményéhez!
Ducsai Norbert

6:12 – Miután Ducsai Norbertet kilökték, életveszélyesen jött vissza a pályára, majdnem eltalálta Langbein Bertalant. Keresztbe jött vissza a pályán, ilyet csinálni nem lehet, életveszélyes. +15 mp kerül hozzáadásra a Misano-i eredményéhez!
14:19 – Ducsai Norbert beérte Langbein Bertalant, majd folyamatosan rángatta az autót ide-oda. Miután szélárnyékból kinézett, Bertalan mellé ért, és a gyors jobbos kanyarnál összeütköztek. Az ütközésnél mind a két fél hibás volt, mivel Bertalannak bőven volt helye még bal oldalt, így nem kellett volna ennyire a pálya közepén vennie a kanyart, azonban Norbert meg szűkebben is vehette volna a jobbost. Mivel Norbert folyamatosan rángatta az autót, kiszámíthatatlan volt a vezetése, így amiatt kap büntetést.
Molnár Attila 23:00 – Molnár Attila figyelmetlenségből ráhúzta az autót Auer Zsoltra. +10 mp kerül hozzáadásra a Misano-i eredményéhez!
Érsek Péter 24:47 – Érsek Pétert lekörözte Ducsai Norbert, amikor figyelmetlenségből Péter nekiment Norbertnek. Figyelembe véve, hogy Péter a futamon szépen elengedett minden pilótát, így csak arra kérjük, máskor jobban figyeljen. Figyelmeztetést kap!

3. Német Nagydíj - Nürburgring

VERSENYZŐ SZABÁLYTALANSÁG BÜNTETÉS
Mekis Edvin 5:35 – Mekis Edvin megpöccintette Langbein Bertalant. Bertalan megcsúszott, de meg tudta fogni az autót, és pozíciót sem vesztett. Figyelmeztetés!
G. Nagy Ádám
 
5:37 – G. Nagy Ádám nekiment László Jánosnak, aki ezáltal kipörgött, és emiatt a teljesen vétlen Morvai Norbert is balesetet szenvedett. +10 mp kerül hozzáadásra a Nürburgring-i eredményéhez!
20:08 – G. Nagy Ádám a balos kanyarban megelőzte Lázár Attilát, akit ezzel kilökött. Ádámnak bőven volt helye még bal oldalt, így szűkebben kellett volna tartania az autót. Attila kicsúszása miatt a vétlen Auer Zsolt is balesetet szenvedett. +10 mp kerül hozzáadásra a Nürburgring-i eredményéhez! 
Lázár Attila 38:35 – Lázár Attila bevetődött és ezzel kilökte Auer Zsoltot! +10 mp kerül hozzáadásra a Nürburgring-i eredményéhez! 

4. Olasz Nagydíj - Mugello

VERSENYZŐ SZABÁLYTALANSÁG BÜNTETÉS
Gárdonyi Gyula Időmérő edzésen 2:22 – Csobolya Tibor mért körön volt, amikor Gárdonyi Gyulának nem sikerült elengednie, kicsit balra húzta az autót, ezáltal Tibor nekiment. Mivel az időmérő elején történt az eset, így Gárdonyi Gyula figyelmeztetést kap. Máskor jobban kell figyelni és a mért körön lévő pilótákat el kell engedni!
G. Nagy Ádám
 
10:12 – G. Nagy Ádám és Nyilas László összementek, ezáltal Laci kicsúszott és pozíciót vesztett. Nem egyszerű az eset. Több szemszögből megvizsgálva végül arra jutottunk, hogy Ádámot nem tartjuk teljes mértékben hibásnak. Laci egyenesen tartotta az autót, kényszerítve ezzel Ádámot, hogy nem fog tudni balrább menni, ez teljesen szabályos volt, Ádámnak volt helye jobb oldalt. Ádám azonban megpróbált az előtte autózó szélárnyékában maradni, és így megpróbálta Lacit finoman a pálya bal oldalára tessékelni, nagyon apró kormánymozdulattal. Mivel belső nézetből ezt a finom, éppen hogy balra tartó mozdulatot lehetetlen észrevenni, így Laci nem is húzódott le balra, hanem ment tovább egyenesen, aminek az lett a következménye, hogy Ádám nekiment, Laci pedig kicsúszott. Rárántásnak ez nem minősül, köze nincs hozzá. Ha ilyen eset történik bárkivel, akkor javasoljuk, hogy egyenesben egymás mellett autózzanak és ne próbálja meg egyik pilóta sem a másikat finoman oldalra tessékelni, ugyanis belső kamerából ez nem mindig vehető észre. +10 mp kerül hozzáadásra a Mugello-i eredményéhez!

5. Osztrák Nagydíj - Red Bull Ring

VERSENYZŐ SZABÁLYTALANSÁG BÜNTETÉS
Molnár Attila 8:58 – Molnár Attila elmérte a féktávot, és bevetődött Lázár Attila mellé. Lázár Attilához kicsit hozzáért, aki alatt az autó emiatt megindult, de nem lett belőle megforgás, viszont 1 pozíciót vesztett. +5 mp kerül hozzáadásra a Red Bull Ring-i eredményéhez!
Nagy Attila 

19:29 – Nagy Attila elmérte a féktávot, aki ezáltal kisodródott a jobbosban, majd ráment a sárga bukkanóra, ezáltal megindult alatta az autó. Mivel nem akart pozíciót veszteni, így hiába dobta meg az autót a bukkanó, folyamatosan teligázzal ment, amelynek az lett a következménye, hogy csak még jobban irányíthatatlanná vált az autó, ezáltal Sára Dánielt és Csépány Lászlót is durván kilökte. +20 mp kerül hozzáadásra a Red Bull Ring-i eredményéhez!
19:35 – A fentebb említett ütközés után a pályára életveszélyesen jött vissza, majdnem el is találta Bartha Márkot. +10 mp kerül hozzáadásra a Red Bull Ring-i eredményéhez!
Sára Dániel 21:28 – Sára Dániel nekiment Bartha Márk autójának. Nem értjük pontosan, ez hogyan történhetett, ugyanis egyenesben történt, Márk egyenesen tartotta az autót, amikor egyszer csak Dániel nekiment. Nagyobb baj szerencsére nem lett belőle, Márk nem vesztett pozíciót. Figyelmeztetés!
Csépány László

45:15 – Csépány László nekiment Mekis Edvinnek a jobbosban, aki ezzel kiforgott. Feltételezhetően László nem látta, hogy ott van mellette jobb oldalt Edvin, azonban ettől függetlenül nem hagyott Edvinnek helyet. +10 mp kerül hozzáadásra a Red Bull Ring-i eredményéhez!
52:21 – Csépány László nekiment Bartha Márknak a jobbosban, aki ezzel kiforgott. László teljesen ugyanazt megismételte, amit Edvinnel csinált, az egész szituáció ugyanaz. +10 mp kerül hozzáadásra a Red Bull Ring-i eredményéhez!
Langbein Bertalan Langbein Bertalan elindult a versenyen, azonban nem adta le a versenyregisztrációt. +10 mp kerül hozzáadásra a Red Bull Ring-i eredményéhez!
Kalocsai Dávid Kalocsai Dávid leadta a versenyregisztrációt, azonban nem jelent meg a versenyen. +5 mp kerül hozzáadásra a következő versenyéhez, amin részt vesz! (1. figyelmeztetés)
G. Nagy Ádám G. Nagy Ádám nem csinált semmit, tiszta futama volt, gratulálunk neki. Mivel eddig minden pályán szerepelt a neve a táblázatban (kivéve Hockenheimring), ezért innen sem hagytuk ki:):) Nincs büntetés!

6. Holland Nagydíj: Zandvoort

VERSENYZŐ SZABÁLYTALANSÁG BÜNTETÉS
János László 6:23 – János László indokolatlanul nekiment Nyilas Lászlónak, akit ezzel kiforgatott és a mezőny végére esett vissza. +20 mp kerül hozzáadásra a Zandvoort-i eredményéhez!
Ducsai Norbert 6:24 – Ducsai Norbert bevetődött, majd kilökte Mekis Edvint, aki a pályára való visszajövetelkor koccant Csobolya Tiborral. Tibort nem nyilvánítottuk hibásnak, ugyanis versenyben volt a pálya szélén. Mivel Edvin volt az, aki a pályára visszajött, így neki kellett volna jobban bent tartania az autót, ahelyett, hogy jobbra tart. Ducsai Norbert egyértelműen hibázott. +20 mp kerül hozzáadásra a Zandvoort-i eredményéhez!
Kalocsai Dávid A Red Bull Ring-i versenyre leadta a regisztrációt, azonban nem jelent meg. +5 mp kerül hozzáadásra a Zandvoort-i eredményéhez!

7. Német Nagydíj - Hockenheimring

VERSENYZŐ SZABÁLYTALANSÁG BÜNTETÉS
János László

5:13 – János László kilökte Nyilas Lászlót, akit ezzel megforgatott, a mezőny végére esett vissza, továbbá ezzel a kilökéssel tömegbalesetet is okozott. +20 mp kerül hozzáadásra a Hockenheimring-i eredményéhez!
22:39 – János László nekiment G. Nagy Ádámnak, akit ezzel kiforgatott. +10 mp kerül hozzáadásra a Hockenheimring-i eredményéhez!
Mekis Edvin 5:30 – Mekis Edvin nekiment G. Nagy Ádámnak, akiről ezáltal lepattant, majd kilökte Kovácsfi Norbertet. +10 mp kerül hozzáadásra a Hockenheimring-i eredményéhez!
Lázár Attila 34:20 – Lázár Attila elvétette a balos kanyart, megcsúszott, ezáltal nem tudta már megfogni az autót, és így a mögötte lévő János László nekiment. Véleményünk szerint Attila nem tehet róla, hisz szimplán hibázott. Versenybaleset, nincs büntetés!
Érsek Péter 46:09 – Érsek Péter nekiment Bartha Márknak. +10 mp kerül hozzáadásra a Hockenheimring-i eredményéhez!
Kovácsfi Norbert 52:55-től Kovácsfi Norbert többször is indokolatlanul lökdöste Bartha Márkot. Figyelmeztetés!

Eredmények

1. Német Nagydíj - Hockenheimring

2. Olasz Nagydíj - Misano

3. Német Nagydíj - Nürburgring

4. Olasz Nagydíj - Mugello

5. Osztrák Nagydíj - Red Bull Ring

6. Holland Nagydíj - Zandvoort

7. Német Nagydíj - Hockenheimring