Versenybírósági döntések

1. Belga Nagydíj - Zolder (2020.01.26.)

VERSENYZŐ SZABÁLYTALANSÁG BÜNTETÉS
Nyilas László 5:10 – Nyilas László és Antal István a rajt utáni első balos kanyarban összeértek, ezáltal István nekiment Fehér Rolandnak, amelyből tömegbaleset lett. László és István koccanása minimális volt, azonban ez éppen elég volt ahhoz, hogy nagyobb baj legyen. László figyelmetlenül kiterelte Istvánt és ebből lett a baj. Nem volt súlyos hiba, azonban pechesen jött ki a dolog, ami miatt több versenyzőt is érintett az eset. +10 mp!
Kuti H. Csaba 5:10 – Csaba a rajt utáni első balos kanyar előtt elfékezte magát, blokkoltak a kerekek és nekiment Pénzes Józsefnek, aki emiatt nekiment Méry Ambrusnak. Egyértelműen nagyon későn fékezett Csaba, figyelmetlen volt és emiatt elég durván nekiment hátulról Pénzes Józsefnek. +15 mp!
Nem adta le a versenyregisztrációt és megjelent a versenyen. +10 mp!
Szabados László 5:11 – László a rajt utáni első balos kanyar előtt elfékezte magát, blokkoltak a kerekek és nekiment Bíró Józsefnek, aki ezáltal nekiment Érsek Péternek, aki emiatt nekiment Pannuska Dávidnak. Egyértelműen nagyon későn fékezett László, figyelmetlen volt és emiatt elég durván nekiment hátulról Bíró Józsefnek. +15 mp!
Kökényesi Péter 5:12 – Péter a rajt utáni első balos kanyar előtt elfékezte magát és nekiment Baranyi Rudolfnak. Péter nagyon későn fékezett. +15 mp!
Mórucz Tamás 5:46 – Mórucz Tamás nekiment Békefy Tamásnak, de szerencsére Békefy Tamás nem csúszott ki. +10 mp!
6:35 – Mivel Tamás nagyon későn fékezett és nem akart nekimenni Mekis Edvinnek, elrántotta balra az autót, és így nekiment a betonbójának. Emiatt visszacsapódott a pályára és többen is nekimentek. +10 mp!
7:40 – Tamás átlépte a boxkivezető vonalat. +5 mp!
Méry Ambrus 5:58 – Bükkös Róbert rárántotta az autót Méry Ambrusra, akinek ezáltal megúszott az autója. Itt meg kell jegyeznünk, hogy Ambrusnak bőven lett volna helye a pálya jobb oldalán, így nem értjük, hogy miért kellett ennyire rámenni Róbertre bal oldalról. Miután megúszott Ambrus autója, egyértelmű, hogy nem fog tudni eléggé lelassítani a kanyar előtt, és ahelyett, hogy megpróbálta volna az aszfalton lefékezni és egyenesen kivezetni az autót, inkább ráhúzta jobbra a fűre és nekiment G. Nagy Ádámnak, aki ezáltal nekiment Mekis Edvinnek. +15 mp!
Mekis Edvin 6:55 – Edvin megcsúszott és nekiment Antal Istvánnak. Versenybaleset!
Fehér Roland 12:51 – A sikánból kijövet Roland nekiment Bíró Józsefnek, aki ezáltal nekiment Szabados Lászlónak. Fontos megjegyezni, hogy Roland épp lekörözte volna Józsefet és Lászlót. Mindezek ellenére azt is meg kell említenünk, hogy a sikánból kijövet nem igazán lehet hirtelen félreállni, és Józsefnek hirtelen le is kellett fékeznie, mert nem akart nekimenni Lászlónak. Emiatt a hirtelen fékezés miatt történt a koccanás Roland és József között. Versenybaleset!
25:16 – Roland átlépte a boxkivezető vonalat. +5 mp!
G. Nagy Ádám 13:19 – Ádám nekiment Békefy Tamásnak. +15 mp!
Pénzes József 41:19 – József épp lekörözte és el akart menni az egyenesben Szabados László mellett. László szépen félre is állt, el vette a gázt, azonban peches módon nem volt meg a megfelelő sebességkülönbség a két pilóta között, mert jött a sikán és közben József is fékezni kezdett. Ezután József nekiment Lászlónak. +5 mp!
Baranyi Rudolf Nem adta le a versenyregisztrációt és megjelent a versenyen. +10 mp!
Mivel a DRS applikáció nem működött megfelelően és nehéz lenne megállapítani, hogy ki nyitotta szabályosan és ki szabálytalanul, így nem vesszük figyelembe a szabálytalan DRS nyitásokat.

2. Olasz Nagydíj - Monza (2020.02.09.)

VERSENYZŐ SZABÁLYTALANSÁG BÜNTETÉS
Bíró József 2:45 – Bíró József nem hagyott elég helyet a sikánban Szabados Lászlónak és emiatt László nekiment Józsefnek. Figyelmeztetés!
4:28 – Bíró József a célegyenesben megpróbálta megelőzni a bal oldalán lévő Kovácsfi Norbertet. József előtt jobb oldalt Langbein Bertalan autózott, és lehetetlen helyen próbálta megkísérelni az előzést, ugyanis két autó közé nem fért már be. Emiatt kivezette a pályáról Kovácsfi Norbertet. Figyelmeztetés!
20:43 – Bíró József figyelmetlenül jött vissza a pályára, emiatt Ducsai Norbert nekiment. Előzmény, hogy Kovács Richárd megcsúszott, emiatt nekiment Bíró József és ezért került a pálya szélére. Ez a része a szituációnak még versenybaleset. A pályára való visszajövetelekre viszont sokkal jobban kell figyelni. Figyelmeztetés!
2. kör 3. DRS zóna – szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza. +5 mp!
19. kör 3. DRS zóna – szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza. +5 mp!
Bakos Márton 5:25 – Bakos Márton elfékezte magát és nekiment Érsek Péternek, aki ezáltal kicsúszott. Mivel Péter nem forgott meg és Marci bevárta Pétert, így figyelmeztetést kap. Figyelmeztetés!
30:10 – Bakos Márton átlépte a boxkivezető vonalat. +5 mp!
Mekis Edvin 6:15 – Mekis Edvin nekiment Érsek Péternek, emiatt Péter megforgott és több pozíciót is vesztett. +5 mp!
27. kör 2. DRS zóna – szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza. +5 mp!
Kovács Richárd 10:36 – Kovács Richárd kicsúszott, majd a pálya szélén próbált visszajönni. Mindeközben a mögötte érkező Végh Attila szintén megcsúszott, próbálta elkerülni a Kovács Richárddal való ütközést, így Baranyi Rudolf nekiment. Mindezek miatt a mögöttük haladó Békefy Tamás is nekik ütközött. Versenybaleset!
14:43 – Kovács Richárd elfékezte és emiatt megpöckölte Szabados László autóját, akinek emiatt megcsúszott az autója. Mivel Richárd bevárta Lászlót, így figyelmeztetést kap. Figyelmeztetés!
Érsek Péter 2. kör 2. DRS zóna – szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza. +5 mp!
28:48 – Érsek Péter átlépte a boxkivezető vonalat. +5 mp!
Szabados László 3. kör 1. DRS zóna – szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza. +5 mp!
4. kör 1. DRS zóna – szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza. +5 mp!
14. kör 1. DRS zóna – szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza. +5 mp!
22:08 – Szabados László átlépte a boxkivezető vonalat. +5 mp!
Kovácsfi Norbert 5. kör 2. DRS zóna – szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza. +5 mp!
27:20 – Kovácsfi Norbert átlépte a boxkivezető vonalat. +5 mp!
Végh Attila 10. kör 3. DRS zóna – szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza. +5 mp!

3. Amerikai Nagydíj - Watkins Glen (2020.02.23.)

VERSENYZŐ SZABÁLYTALANSÁG BÜNTETÉS
Szabados László 5:11 – Szabados László nekiment Békefy Tamásnak, aki emiatt kicsúszott, azonban László bevárta Tamást. +10 mp!
Érsek Péter 8:05 – Érsek Péter nagyon figyelmetlenül jött vissza a pályára és nekiment Bakos Mártonnak, aki emiatt megforgott. +10 mp!
Ducsai Norbert 7:58 – Ducsai Norbert nekiment Érsek Péternek, aki ezáltal kiforgott. Nem volt nagy ütközés, azonban Péter pozíciót vesztett. +10 mp!
Méry Ambrus 10:44 – Méry Ambrus érthetetlen okból nekiment Végh Attilának, aki ezáltal kicsúszott és láncreakciót indított el. Ezek után Attila nekiment Csobolya Tibornak. Továbbá Ducsai Norbert, Kökényesi Péter és Békefy Tamás autója is sérült a balesetben. Ambrus tömegbalesetet okozott. +20 mp, valamint a következő versenyre, amin részt vesz, kap egy felfüggesztett boxáthajtásos büntetést. Ez annyit jelent, hogy a következő versenyen, amin részt vesz, ha hasonló súlyos hibát csinál, akkor az utána lévő versenyen boxáthajtásos büntetést is kap!
30:00 – Méry Ambrus átlépte a boxkivezető vonalat. +5 mp!
Végh Attila 1. kör 1. DRS zóna – Végh Attila szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza. +5 mp!
Kovácsfi Norbert 10. kör 2. DRS zóna – Kovácsfi Norbert szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza. +5 mp!
36. kör 2. DRS zóna – Kovácsfi Norbert szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza. +5 mp!
Bíró József 15:50 – Bíró József átlépte a boxkivezető vonalat. +5 mp!
Mórucz Tamás 30:34 – Mórucz Tamás átlépte a boxkivezető vonalat. +5 mp!

4. Olasz Nagydíj - Vallelunga (2020.03.08.)

VERSENYZŐ SZABÁLYTALANSÁG BÜNTETÉS
Ducsai Norbert és Nyilas László 5:12 – Ducsai Norbert és Nyilas László összekoccantak. Szerencsétlenül jött ki a dolog, egyik versenyző sem hibáztatható teljesen. Versenybaleset!
Érsek Péter 6:05 – Érsek Péter elmérte a féktávot és nekiment, majd kilökte Grabowski Ádámot. +10 mp!
Grabowski Ádám 6:12 – Miután Grabowski Ádámot kilökték, figyelmetlenül és életveszélyesen jött vissza a pályára, ami miatt Orbán Mátyás, Auer Zsolt és Bakos Márton is balesetet szenvedett. +15 mp!
6:56 – Grabowski Ádám jóval a féktáv előtt fékezett, így Bakos Márton a fűre kényszerült, mert nem volt helye kikerülni Ádámot. Versenybaleset!
10:18 – Grabowski Ádám elmérte a féktávot és nekiment, majd kilökte Csobolya Tibort. +10 mp!
Grabowski Ádám nem adta le a versenyregisztrációt és mégis indult a versenyen. +10 mp!
Kuti H. Csaba és Kovács Richárd 10:15 – Kuti H. Csaba és Kovács Richárd összeértek, majd Richárd megforgott. Versenybaleset!
Fehér Roland 11:15 – Fehér Roland és Méry Ambrus csatázott. Roland folyamatosan terelgette Ambrust, ami az elején még szabályos volt, majd a végén egy kis hirtelen, terelgetős irányváltás miatt Ambrusnak nem maradt helye és a pálya szélére kényszerült. Ez a manőver Roland részéről életveszélyes volt és blokkolásnak minősül. +10 mp!
Végh Attila 21. kör 2. DRS zóna – Végh Attila szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza.  +5 mp!

5. Osztrák Nagydíj - Red Bull Ring (2020.03.22.)

VERSENYZŐ SZABÁLYTALANSÁG BÜNTETÉS
Ducsai Norbert és Csépány László 6:08 – Ducsai Norbert és Csépány László összeértek, majd Norbi megcsúszott, nekiment Lászlónak, aki ki is forgott Norberttel együtt. Rengetegszer visszanéztük több kameraállásból is az esetet, mert nagyon megoszlott a két versenyzőnek a véleménye a balesetről. A teljes pártatlanságot fenntartva egy külsős véleményt is bekértünk, így született meg az alábbi döntés: Semmilyen szándékosság nem volt egyik fél részéről sem, az előző balos kanyarban látszott is, hogy Norbert teljesen szűken fordult a belső íven, hogy László elférjen, figyeltek egymásra. Aztán jött az ominózus balos kanyar, ahol a baleset történt. Norbert a szűken vett előző balos után belső íven tartotta az autót és egyenesen haladt, nem váltott irányt. László tőle jobbra, a külső íven autózott, volt helye bőven, majd jött a kanyar. Versenypozícióban volt mindkét pilóta, majd László megkezdte a balos kanyar bevételét, ahogyan Norbert is, majd összeértek. Sajnos mivel nagy tempónál történt az érintkezés, így Norbert alatt megcsúszott, majd irányíthatatlanná vált az autó és kilökte Lászlót. Ez az eset teljes mértékben versenybaleset, szándékosságról szó sincs. Hangsúlyozzuk, hogy versenypozíciónál, amikor két pilóta csatát vív, egymás mellett vannak, akkor nincs olyan, hogy:” én vagyok az ideális íven, ezért nekem előnyöm van.” Ilyen nincs. Mindkét versenyző csatában van, mindkettőnek figyelni kell a másikra, ha ideális íven van, ha nem. Versenybaleset!
20:21 – Csépány László nekiment Ducsai Norbertnek. Megforgás nem történt a koccanásból, azonban mindkét fél autója jelentősen megsérült. Több kameraállásból is visszanéztük az esetet. Habár első ránézésre megtévesztő lehet, de részletesebben megnézve látható, hogy nem azért történt az ütközés, mert Norbert előbb fékezett volna, sőt…Norbert csak utána taposott rá a fékre, miután László hátulról nekiment. Norbert minimálisan és fokozatosan tartott a pálya bal oldalára, hirtelen kormánymozdulatot nem tett. László megpróbált beférni Norbert mellé a külső íven, azonban ez nem sikerült neki és összeütköztek. Egyértelműen nem értette meg egymást a két pilóta és emiatt következett be a koccanás. Versenybaleset!
Kovácsfi Norbert 9:34 – Kovácsfi Norbert nekiment, majd kiütötte Orbán Mátyást. Valószínű internet problémái voltak Norbinak, mert laggolt egyet, eltűnt az autója, majd újra megjelent. +10 mp!
Kökényesi Péter 9:45 – Kökényesi Péter bement szélárnyékba, kinyitotta a DRS-t, kihúzott balra, majd megcsúszott és kiütötte Békefy Tamást! Teljesen értelmetlen és életveszélyes manőver volt. +20 mp!
Érsek Péter 19:30 – Érsek Péter nekiment Ducsai Norbertnek az egyenesben. Egymás mellett mentek, majd Péter az egyenesben balra húzta az autót és nekiment Norbertnek. Ez életveszélyes és Norbi ki is forgott. Teljesen értelmetlen manőver volt. +10 mp!
Antal István 22:20 – Antal István nekiment, majd kilökte Bartha Márkot. +10 mp!
G. Nagy Ádám G. Nagy Ádám sorozatosan, a többiekhez képest sokkal jobban, szabálytalanul szélesítette az első kanyar előtti egyenest. A versenybírósági eligazításon felhívtuk a figyelmet, hogy azon a helyen a rendszeres szélesítés büntetést von maga után. +13 mp!
Baranyi Rudolf 37:00 – Baranyi Rudolfot éppen lekörözte volna Auer Zsolt, amikor Rudolf nem engedte el, majd nekiment és kilökte Zsoltot. Mivel lekörözött versenyzőről van szó, így még súlyosabb hibának minősül a cselekedete, ugyanis ott lett volna lehetősége az egyenesben, hogy elengedje Zsoltot. Mivel Rudolf kiesett, így időbüntetést értelmetlen adni neki. Következő versenyen, amin elindul Rudolf kap egy boxáthajtásos büntetést, amit az első 5 körben le kell töltenie. Ha nem tölti le, akkor +20 mp kerül hozzáadásra a versenyvégi eredményéhez. Ha a következő és az azutáni versenyen sem vesz részt, akkor a Spa-Francorchamps-i versenyre már nem lesz érvényben ez a büntetése.
Bakos Márton Bakos Márton nem adta le a versenyregisztrációt és mégis indult a versenyen. +10 mp! 

6. Olasz Nagydíj - Mugello (2020.04.05.)

VERSENYZŐ SZABÁLYTALANSÁG BÜNTETÉS
G. Nagy Ádám és Szőke Péter 5:15 – G. Nagy Ádám külső íven megpróbálta megelőzni Szőke Pétert, aki épp kikerülte az előtte fékező Nyilas Lászlót, emiatt balra húzta az autót. Nem lett belőle baleset, azonban Ádám a sóderágyba kényszerült és a mezőny végére esett vissza. Ádám nem volt előzési pozícióban, jóval Péter mögött volt, amikor egy rövidebb féktávnak köszönhetően megérkezik Péter mellé. Versenybaleset!
Auer Zsolt Auer Zsolt nem adta le a versenyregisztrációt, de mégis elindult a versenyhétvégén. +10 mp!
Méry Ambrus Méry Ambrus leadta a versenyregisztrációt, de nem vett részt a versenyhétvégén, távolmaradását pedig nem is jelezte. Első figyelmeztetés és +5 mp a következő versenyen, amin részt vesz (legfeljebb a Spa-Francorchamps versenyig, utána elévül)!

7. Japán Nagydíj - Suzuka (2020.04.19.)

VERSENYZŐ SZABÁLYTALANSÁG BÜNTETÉS
Végh Attila 6:38 – Végh Attila indokolatlanul nekiment Auer Zsoltnak, aki ezáltal kiforgott és összetört az autója. Habár Attila elvette a gázt, sajnos az nem volt elég, fékeznie is kellett volna. Az esetet súlyosbítja, hogy mögöttük jött a mezőny és Attila ezzel a manőverével tömegbalesetet is okozhatott volna. +15 mp!
8:05 – Végh Attila nem hagyott helyet Ducsai Norbertnek és ráhúzta az autót a kanyarban. Norbert emiatt a mezőny végére esett vissza. +15 mp!
19:30 – Végh Attila indokolatlanul nekiment Csobolya Tibornak, akit ezáltal kiforgatott. +10 mp!
G. Nagy Ádám 7:52 – G. Nagy Ádám és Ducsai Norbert nagy gázzal érkeztek a balos visszafordítóba. Az előtte lévő enyhe jobbos kanyart is nagy gázzal vették, Norbert agresszívan védekezett, a kanyarból kijövet kiengedte az autót a pálya bal szélére, ami miatt Ádám a fűre kényszerült, blokkoltak a kerekek, nem tudott már megállni és nekiment Norbertnek. Mivel egyértelműen Ádám volt hátul, így neki kellett volna jobban figyelnie, azonban Norbertnek sem kellett volna ilyen agresszíven kitenni az autót a pálya bal oldalára, amikor tudta, hogy Ádám ott van mögötte. Teljesen elkerülhető baleset lett volna mind a két fél részéről. Mivel Ádám volt a támadó fél, ezért neki kellett volna jobban figyelnie, így +5 mp!
57:33 – G. Nagy Ádám teljesen átvágta a sikánt, amit meg is óvtak. Többszöri sikán vágása miatt +5 mp!
Ducsai Norbert 7:52 – A fentebb említett esetnél Ducsai Norbert túl agresszívan védekezett és teljesen feleslegesen terelte ki G. Nagy Ádámot a pálya szélére. Figyelmeztetés!

8. Belga Nagydíj - Spa-Francorchamps (2020.05.03.)

VERSENYZŐ SZABÁLYTALANSÁG BÜNTETÉS
Ducsai Norbert és Nyilas László 5:15 – Ducsai Norbert és Nyilas László összeértek, majd emiatt László nekicsapódott Auer Zsoltnak és innentől kezdve beindult a domino effektus, a hátsó mezőnyből többen is balesetet szenvedtek. Norbert és László belső kamerájából megvizsgálva az esetet egyértelmű, hogy egyik versenyző sem húzta rá a másikra a kormányt, egyszerűen csak nem érzékelték egymást a pályán. Versenybaleset!
Ducsai Norbert és Bartha Márk 21:46 – Ducsai Norbert és Bartha Márk a célegyenes ráfordító kanyarban kétszer is összeütközött. Az első ütközésnél Márk volt nagyobb részben a hibás, mivel Norbert elfékezte, és miután Márk megelőzte belső íven, számítania kellett volna rá, hogy Norbert ott van mellette, nem hagyott neki elég helyet, így Norbert nekiment. Az ez utáni ütközésnél viszont Norbert hibázott, nekiment Márknak, aki ezáltal kiforgott és az autója összetört. Mindkettőjüknek +10 mp!
Hosszú Gergő
1. körben szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza időben. +5 mp!
1. körben szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza időben. +5 mp!
1. körben szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza időben. +5 mp!
3. körben szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza időben. +5 mp!
 Fodor András
1. körben szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza időben.   +5 mp! 
4. körben szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza időben.   +5 mp! 
Tatos Mihály 3. körben szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza időben. +5 mp! 
Bartha Márk 5. körben szabálytalanul nyitotta a DRS-t és nem csukta vissza időben. +5 mp! 

9. Amerikai Nagydíj - Road America (2020.05.17.)

VERSENYZŐ SZABÁLYTALANSÁG BÜNTETÉS
Tatos Mihály 30:04 – Tatos Mihály figyelmetlenül és veszélyesen jött vissza a pályára. Miután kiforgott és a forgalommal szembe állt, nem várta meg, míg elmegy a mezőny, hanem visszaforgatta az autót a pályára, emiatt Csobolya Tibor nekiment. Legközelebb meg kell várni, míg a mezőny elmegy, és csak akkor visszajönni a pályára, ha megbizonyosodott róla, senki sem jön szembe. +20 mp!
Grabowski Ádám 33:09 – Grabowski Ádám a boxból kijövet nekiment Csobolya Tibornak, aki emiatt kiforgott. +15 mp!
Ducsai Norbert 5:46 – Ducsai Norbert teljesen feleslegesen bevetődött, majd nekiment Antal Istvánnak, aki ezáltal kiforgott. Norbert egyáltalán nem volt előzési helyzetben, messze volt Antal Istvántól, majd későn fékezett és így bevetődött István mellé. +20 mp!
5:54 – Miután Ducsai Norbert a fentebb említett ütközésnek köszönhetően kiment a pályáról, veszélyesen jött vissza és emiatt Békefy Tamás neki is ment. Hiába veszít sok pozíciót a pilóta, csak akkor térhet vissza a pályára, ha megbizonyosodott róla, hogy a mögötte lévőket nem veszélyezteti.
Szabados László 7.28 – Szabados László nekiment, majd kiütötte Ducsai Norbertet. +10 mp!
Fehér Roland 45:52 – Fehér Roland megpróbált Auer Zsolt és G. Nagy Ádám között elmenni, azonban egyértelműen látszott, hogy nem lesz elég helye. A gázpedálját megnézve látható, hogy nem fékezett, teljes gázzal megpróbált Zsolt és Ádám közé beférkőzni, aminek az lett a vége, hogy Zsoltot és Ádámot kitolta a pályáról, de szerencsére nem forogtak meg. Mivel Roland volt leghátul, így neki kellett volna a legjobban figyelnie. +10 mp!
G. Nagy Ádám 45:52 – Fehér Roland megpróbált Auer Zsolt és G. Nagy Ádám között elmenni. Ádám nem húzta rá Rolandra az autót, azonban tudhatta, hogy ott van mögötte, nem figyelt és fokozatosan balra tartott, nem hagyva helyet Rolandnak. +5 mp!

10. Német Nagydíj - Hockenheimring (2020.06.07.)

VERSENYZŐ SZABÁLYTALANSÁG BÜNTETÉS
Csépány László 5:08 – Csépány László a rajt utáni első jobbos kanyart túlságosan is levágta, ezzel 2 pozíciót is nyert. Habár valószínű, hogy az előtte lévő Ducsai Norberttel való ütközést szerette volna elkerülni, azonban teljesen felesleges volt ilyen mértékben levágni az első kanyart. +10 mp!
8:41 – Csépány László és Ducsai Norbert összeértek a kanyarban.  Belefért, nem volt szabálytalan, nincs büntetés!
8:56 – Csépány László és Ducsai Norbert összeértek. Belefért, nem volt szabálytalan, nincs büntetés!
Bartha Márk 17:36 – Bartha Márk elfékezte és nekiment Ducsai Norbertnek, akit később visszaengedett. Nagyobb baleset nem lett belőle. Figyelmeztetés!

Eredmények

1. Belga Nagydíj - Zolder (2020.01.26.)

2. Olasz Nagydíj - Monza (2020.02.09.)

3. Amerikai Nagydíj - Watkins Glen (2020.02.23.)

4. Olasz Nagydíj - Vallelunga (2020.03.08.)

5. Osztrák Nagydíj - Red Bull Ring (2020.03.22.)

6. Olasz Nagydíj - Mugello (2020.04.05.)

7. Japán Nagydíj - Suzuka (2020.04.19.)

8. Belga Nagydíj - Spa-Francorchamps (2020.05.03.)

9. Amerikai Nagydíj - Road America (2020.05.17.)

10. Német Nagydíj - Hockenheimring (2020.06.07.)