2018. július 15-én a Hungaroringen mérték össze tudásukat a pilóták. Nagy létszámmal, pontosan 20 fővel indultunk neki a versenyhétvégének. Az időmérő és a két verseny rendben lezajlott, semmilyen fennakadás nem történt. A versenyhétvégét az NXTV közvetítette élőben, ezúton is köszönjük nekik. Két újoncot is köszönthettünk ezen a hétvégén, személy szerint Nagy Szilárdot és Forgács Pétert.

Az időmérő edzés a papírforma szerint alakult, a pontverseny élén álló Bracsók János szerezte meg az első helyet 1:47.350-es idővel. Egyelőre úgy látszik, hogy Bracsók Jánost nem lehet megfogni és magabiztosan vezeti a tabellát. A 2. helyet Gerencsér Ádám szerezte meg, 7 tizeddel maradt le Bracsóktól, majd Ádámot követte Auer Zsolt a 3. helyen. Gerencsér Ádám és Auer Zsolt között szoros volt a verseny, mindössze 129 ezred volt a különbség a két pilóta között. Akik a TOP 10-be még befértek: Molnár Attila, Juhász Tibor, Kucsár Krisztián, Szőke Péter, Kovács Richárd, László Vajk és Nagy Szilárd.

És most nézzük az első futamot. Mint minden versenynél, itt is a rajt utáni első éles jobbos kanyar volt a vízválasztó. Bracsók János szépen kapta el a rajtot, magabiztosan el is jött és megtartotta első helyét. A rajtnál mindenki szépen eljött, és próbáltak a versenyzők figyelni egymásra, azonban sajnos Langbein Bertalan valami rejtélyes oknál fogva az egyenesben kivezette a Subarut a pálya melletti fűre, ezzel irányíthatatlanná vált az autója és telibe találta Kovács Richárd Audiját, majd László Vajk Alfa Romeoját. Innentől kezdve, beindítva a láncreakciót, Kovács Richárd sem tudta megfogni az autóját és nekiment Fiatal Zoltánnak. Langbein Bertalan ezzel a manőverével szép kis versenybalesetet okozott, amit a Bírói Testület biztosan ki fog vizsgálni. Ezt leszámítva a mezőny szépen eljött, illetve eljött volna a rajt utáni első kanyarban. A mezőny eleje megúszta a balesetet. Gerencsér Ádám szépen tartotta Bracsók János tempóját, úgy nézett ki, hogy talán még a versenyt is fel tudja venni vele, azonban sajnos Ádámnak be kellett mennie a boxba, mivel a rajtnál kiugrott, így büntetést kapott. Ezzel a büntetéssel Auer Zsolt vette át a második helyet, őt viszont szorosan követte Molnár Attila. Auer és Molnár az egész meccsen csiki-csukit játszottak, Zsoltnak nehéz dolga volt, ugyanis egy percre sem lankadhatott a figyelme, Attila mindvégig a nyomában volt. A célba éréskor is pár másodperc volt közöttük a különbség. Az első futamot Bracsók János Magabiztosan nyerte, őt követte a második helyen Auer Zsolt, majd a bronzérmes Molnár Attila. Gratulálunk nekik. Farkas Bencét sajnos az első és második futamról is kizárták, ugyanis nem volt nála feltelepítve a kötelező PLP program.

A második verseny talán még több izgalmat tartogatott mint az első, ugyanis az első 15 pilóta fordított rajtsorrendben indult, ami jól megkavarta a mezőnyt. Az élmenők egy igazi kihívással álltak szemben és a türelmüket is próbára tette a fordított rajtsorrend, ugyanis majdnem az egész mezőnyön át kellett magukat verekedniük. A második futamon Fiatal Zoltán indult az első helyről a Forddal, őt követte Farkas Bence és Kovácsfi Norbert. Fiatal Zoltán tökéletesen kapta el a rajtot, így mindenféle probléma nélkül elsőként fordult a rajt utáni kanyarban. A második versenyen is voltak a rajtnál fennakadások, azonban közel sem annyi, mint az első futamon. Fiatal Zoltán sajnos a verseny végére nem tudta megtartani a pole pozíciót, és 5. helyen végzett. Bracsók János szépen felzárkózott, és ahogy az várható volt, átment majdnem az egész mezőnyön, így a 4. helyen zárta a versenyt. A lépés legjobban talán Gerencsér Ádámnak jött ki, aki vérszemet kapva sorra előzte meg az előtte lévő pilótákat, majd később tartva ezt a magabiztos tendenciát, meg is nyerte a versenyt. Gratulálunk neki. Másodikként Auer Zsolt ért célba. Harmadik helyen Kucsár Krisztián futott be, aki a versenyen mindvégig nyomás alatt tartotta Fiatal Zoltánt.

Összefoglalva egy izgalmas, eseménydús versenyhétvégén vagyunk túl, ahol sok pilóta megjelent. Alakul a mezőny, bár egy-két versenyző még mindig meggondolatlanul cselekszik, reméljük ez idővel javulni fog. Következő alkalommal az angol Brands Hatch-i pályára látogat a TCR mezőny, tartsatok akkor is velünk. A versenyzőknek jó tesztelést kívánunk.