INVITATIONAL CUP

Az élő BT adást ITT megtekinthető!

Időmérő edzés

Nem volt kivizsgálandó eset.

Verseny

12:32 – Ambrus Péter nekiment Pómizs Dánielnek, aki ezáltal kicsúszott. A versenykiírás szerint a szabálytalanság pillanatában a sebességkülönbség 0-5 km/h között volt. Ambrus Péter 1 büntetőpontot és 5 másodperc időbüntetést kap!

13:58 – Miután Szuh Csaba belekeveredett a balesetbe, fékezés helyett nyomta a gázt, tolva és megforgatva ezzel maga előtt Horváth Henriket. A versenykiírás szerint a szabálytalanság pillanatában a sebességkülönbség 0-5 km/h között volt. A szabálytalanság súlyossága miatt, az Adminok az alapbüntetésen kívül további büntetést is kiosztottak. Szuh Csaba 2 büntetőpontot és 10 másodperc időbüntetést kap!

40:13 – Szabó Gergely nekiment Horchy Hunornak, aki ezáltal kicsúszott a pályáról. A versenykiírás szerint a szabálytalanság pillanatában a sebességkülönbség 0-5 km/h között volt. Szabó Gergely 1 büntetőpontot és 5 másodperc időbüntetést kap!

80:13 – Antal István és Jordán Soma összeértek. Versenybaleset!

80:29 – Antal István és Jordán Soma együtt fordultak a jobbosban, majd összeértek. Versenybaleset!

83:10 – Szabó László és Csicsmányi Tamás összeütköztek. A versenykiírás szerint a szabálytalanság pillanatában a sebességkülönbség 0-5 km/h között volt. Szabó László 1 büntetőpontot és 5 másodperc időbüntetést kap!

83:58 – Csicsmányi Tamás a hosszú jobbosban “brake check-elt”, aminek következtében Szabó László állítása szerint majdnem kiesett a versenyből. Csicsmányi Tamás figyelmeztetésben részesül!

84:35 – Szabó László minimálisan ráhúzta az autót Csicsmányi Tamásra. A versenykiírás szerint a szabálytalanság pillanatában a sebességkülönbség 0-5 km/h között volt. Szabó László 1 büntetőpontot és 5 másodperc időbüntetést kap.

84:38 – Csicsmányi Tamás nekiment, majd kiterelte a pályáról Szabó Lászlót. A versenykiírás szerint a szabálytalanság pillanatában a sebességkülönbség 0-5 km/h között volt. A szabálytalanság súlyossága miatt az Adminok az alapbüntetésen kívül további büntetést is kiosztottak. Csicsmányi Tamás 2 büntetőpontot és 10 másodperc időbüntetést kap!

86:17 – Fehér Norbert és Horchy Hunor összeütköztek, majd Hunor kicsúszott. Teljesen feleslegesen Hunor agresszívan védte a külső ívet, féktávon kicsit be is mozdult, viszont az 1 autónyi helye megvolt Norbertnek. Versenybaleset!

OPEN CUP A

Az élő BT adást ITT megtekinthető!

Időmérő edzés

Nem volt kivizsgálandó eset.

Verseny

9:31 – Ungvári Rajmund átvágta a boxkivezető vonalat. Ungvári Rajmund 1 büntetőpontot kap!

11:17 – Torma Zoltánt óvták, hogy indokolatlanul fékpróbázott, indokolatlanul minimálisan fékezett, veszélyeztetve a mögötte lévőt. Zoltántól megtudtuk, hogy elnézte a táblát, ezért fékezett váratlanul hamarabb. Ettől függetlenül veszélyes cselekedet volt. Veszélyes vezetésért Torma Zoltán 1 büntetőpontot kap!

12:47-től – Varga Gábor a boxutcából való kijövetel után feltartotta Szakács Bencét. A versenykiírás szerint kontakt nélküli szabálytalanság történt. Varga Gábor 1 büntetőpontot kap!

16:13 – Horn Ádám nekiment Sas Bálintnak, aki ezáltal kiforgott. A versenykiírás szerint a szabálytalanság pillanatában a sebességkülönbség 0-5 km/h között volt. Horn Ádám 1 büntetőpontot és 5 másodperc időbüntetést kap!

20:10 – Ducsai Norbert és Horn Ádám együtt érkeztek a kanyarba. Norbert nem hagyott helyet Ádámnak, leszorította. Csak azért nem lett belőle baleset, mert Ádám elvette a gázt. A versenykiírás szerint a szabálytalanság pillanatában a sebességkülönbség 0-5 km/h között volt. Ducsai Norbert 1 büntetőpontot és 5 másodperc időbüntetést kap!

25:15 – Fehér Roland hátulról megpöccintette Szakács Bencét, akinek nagy tempónál ezáltal instabillá vált az autója. A versenykiírás szerint a szabálytalanság pillanatában a sebességkülönbség 0-5 km/h között volt. Fehér Roland 1 büntetőpontot és 5 másodperc időbüntetést kap!

25:38 – Fehér Roland nekiment Szakács Bencének, aki ezáltal keresztbe csúszott. A versenykiírás szerint a szabálytalanság pillanatában a sebességkülönbség 6-11 km/h között volt. Fehér Roland 2 büntetőpontot és 10 másodperc időbüntetést kap!

27:17 – Homoki-Szabó Csaba nekiment Molnár Lászlónak. A versenykiírás szerint a szabálytalanság pillanatában a sebességkülönbség 6-11 km/h között volt. Homoki-Szabó Csaba 2 büntetőpontot és 10 másodperc időbüntetést kap!

28:58 – Fehér Roland nekiment Szakács Bencének, aki ezáltal kicsúszott. Roland megvárta és visszaengedte Bencét, köszönjük neki a sportszerű viselkedést. Az előzés teljesen szabályos volt, viszont miután Bence Roland elé került, hirtelen fékezett és így Roland nekiment. Ebben a kétes szituációban nem tudjuk csak Rolandot felelősségre vonni, mivel Bence nagy tempóval érkezett a buszmegállóba, a pályáról le is ment, az autó egy része a füvön volt, megdobta a rázókő, majd mivel a rosszabbik íven volt, hirtelen fékeznie is kellett. Versenybaleset!

30:10-től – Balajti Szevért óvták, miszerint feltartotta Tóth Krisztiánt. Nem történt szabálytalanság, Szevér elengedte Krisztiánt! Mindemellett felhívjuk Szevér figyelmét, legközelebb kicsit előbb és egyértelműbben igyekezzen elengedni a leköröző versenyzőket.

31:53 – Oláh Gergely átvágta a boxkivezető vonalat. Oláh Gergely 1 büntetőpontot kap!

31:55 – Molnár László nekiment Ducsai Norbertnek, aki ezáltal kiforgott. A versenykiírás szerint a szabálytalanság pillanatában a sebességkülönbség 0-5 km/h között volt. Molnár László 1 büntetőpontot és 5 másodperc időbüntetést kap!

55:48 – Török János ráhúzta az autót Megyeri Istvánra, aki ezáltal kiforgott. A versenykiírás szerint a szabálytalanság pillanatában a sebességkülönbség 6-11 km/h között volt. Török János 2 büntetőpontot és 10 másodperc időbüntetést kap!

58:55 – Horn Ádámot el akarta engedni Molnár László, miközben Ádám nekiment és mindketten kiforogtak. László nem az ideális íven lassított, félrehúzódott és az ideális ívet meghagyta Ádámnak. Ádám nem kanyarodott, egyenesen nekiment Lászlónak. Mindkét fél hibázott. László egyértelműbben, jobban lehúzódva is elengedhette volna Ádámot, Ádám pedig igyekezhetett volna jobban elkerülni a balesetet. Ádám lecsúszott az ideális ívről. Versenybaleset!

60:15 – Torma Zoltán és Oláh Gergely összeütköztek. Maga az elengedés rendben volt, azonban miután az megtörtént, Zoltán behúzta az autót Gergely elé. Versenybaleset!

82:50 – Horn Ádám nekiment Szilágyi Tibornak, aki ezáltal kiforgott. Ádám megvárta és visszaengedte Tibort, köszönjük neki a sportszerű viselkedést. A versenykiírás szerint a szabálytalanság pillanatában a sebességkülönbség 6-11 km/h között volt. Horn Ádám 2 büntetőpontot és 10 másodperc időbüntetést kap!

84:03 – Ducsai Norbert nekiment Lengyel Lászlónak, aki ezáltal kiforgott. A versenykiírás szerint a szabálytalanság pillanatában a sebességkülönbség 6-11 km/h között volt. Bár a vétkes versenyző sebessége volt kisebb, ettől függetlenül súlyos szabálytalanság történt. Ducsai Norbert 2 büntetőpontot és 10 másodperc időbüntetést kap!

OPEN CUP B

Az élő BT adást ITT megtekinthető!

Időmérő edzés

Nem volt kivizsgálandó eset.

Verseny

24:02 – Joó István nekiment Ábrahám Péternek, aki ezáltal kiforgott. A versenykiírás szerint a szabálytalanság pillanatában a sebességkülönbség 12-17 km/h között volt. Joó István 3 büntetőpontot és 20 másodperc időbüntetést kap!

44:16 – Vereckei Béni átvágta a boxkivezető vonalat. Vereckei Béni 1 büntetőpontot kap!

44:31 – Ortutay Attilát megóvták, hogy átvágta a boxbevezető vonalat. A versenybírósági eligazításon elhangzott, hogy nem szabad a pálya bal oldalára kigyorsítani úgy, hogy utána a versenyző bemegy a boxba és keresztben átvágja a boxbevezető vonalat. Ez nem is történt meg, így nincs büntetés.

49:48 – Bilánszki Gergőt megóvták, hogy átvágta a boxbevezető vonalat. A versenybírósági eligazításon elhangzott, hogy nem szabad a pálya bal oldalára kigyorsítani úgy, hogy utána a versenyző bemegy a boxba és keresztben átvágja a boxbevezető vonalat. Ez nem is történt meg, így nincs büntetés.

55:16 – Polyák Imrét megóvták, hogy átvágta a boxbevezető vonalat. A versenybírósági eligazításon elhangzott, hogy nem szabad a pálya bal oldalára kigyorsítani úgy, hogy utána a versenyző bemegy a boxba és keresztben átvágja a boxbevezető vonalat. Ez nem is történt meg, így nincs büntetés.

56:21 – Polyák Imre átvágta a boxkivezető vonalat. Polyák Imre 1 büntetőpontot kap!

82:18 – Ortutay Attila nekiment Sós Márknak, aki ezáltal keresztbe csúszott. Attila féktávja rendben volt, Márk mögé megérkezett, majd az ő tempójával fordult a kanyarban. Márk autója megbicsaklott, majd hirtelen újra fékezett a kanyarban, ami miatt Attila nekiment. Versenybaleset!