A BT megvizsgálta a replay-t és a beérkezett óvásokat. 21 esetet vizsgáltunk ki. Az interaktív versenybírósági ülést ITT megtekinthetitek.

1. Időmérő

8:07 – Fehér Norbert gyorskörön volt, amikor Békefy Tamás félreállt és elengedte a mögötte érkezőket, azonban Norbertet már nem sikerült. Tamás bevágott Norbert elé, ami miatt Norbertnek el kellett vennie a gázt egy pillanatra. Békefy Tamás figyelmeztetésben részesül!

8:17 – Horváth Bertalan megállt a pálya közepén és huzamosabb ideig ott tartózkodott. Mögötte érkezett Fehért Norbert, aki tudott volna futni még egy gyors kört, ha nem megy neki. Megvizsgálva Bertalan pedál állásait, valamint megkérdezve Bertalant az esetről kiderült, hogy műszaki problémája volt, egyszer csak a kormány, illetve a gáz- és fékpedál megadta magát. Amint lehetett, kiugrott a boxutcába, de sajnos ez már későn történt meg. Bár Bertalan rajta kívül álló okok áldozata lett, attól még neki kell biztosítani a megfelelő technikai körülményeket a másokat nem veszélyeztető versenyzéshez, így Horváth Bertalan +1 büntetőpontot kap!

1. Verseny

8:29 – Fazekas Barnabás érintette a pálya szélén lévő fehér vonalat és a szegélyt, majd fékezésnél keresztbe csúszott az autó. Ezzel a manőverrel kilökte Kovács Róbertet. Teljesen feleslegesen vállalt Barnabás kockázatot, hogy annyira kitette a pálya szélére az autót. Fazekas Barnabás +3 büntetőpontot és +15 másodperc időbüntetést kap!

8:36 – Micheller Dávid nekiment Fehér Norbertnek, aki ezáltal kiforgott. Micheller Dávid +3 büntetőpontot és +15 másodperc időbüntetést kap!

8:48 – Fazekas Barnabás nekiment Füzy Marcellnak, aki ezáltal kiforgott. Fazekas Barnabás +3 büntetőpontot és +15 másodperc időbüntetést kap!

8:56 – Szabó Miklós nekiment Tömöl Tamásnak, aki ezáltal kiforgott. Szabó Miklós +3 büntetőpontot és +15 másodperc időbüntetést kap!

9:10 – Békefy Tamás és Pómizs Dániel összeértek, majd mindketten megforogtak. Bár igaz, hogy Dániel nyitva hagyta a kaput, így Tamás be is próbálkozott, azonban azon a ponton megpróbálni egy előzést, túl optimista elképzelés volt. Dániel nem tehetett az ütközésről, haladt az ideális íven, amikor Tamás hozzáért és így mindketten megforogtak. Békefy Tamás +3 büntetőpontot és +15 másodperc időbüntetést kap!

9:30 – Kovács Róbert nekiment Fehér Norbertnek, aki ezáltal kiforgott. Kovács Róbert +3 büntetőpontot és +15 másodperc időbüntetést kap! Kovács Róbert sportszerűen megvárta Fehér Norbertet, ezt köszönjük neki.

9:54 – Szabó Miklós túl rövid féktávot vett, nagyon nagy sebességgel érkezett meg a kanyarba, nekiment Ballai Gergőnek, akit ezáltal leterelt a pályáról. Gergő tudta folytatni a versenyt. Szabó Miklós veszélyes vezetésért +1 büntetőpontot kap!

10:06 – Neukum Ferenc nekiment Blaskovics Ádámnak, aki ezáltal kiforgott. Neukum Ferenc +3 büntetőpontot és +15 másodperc időbüntetést kap!

10:10 – Szabó Miklós keresztben jött vissza a pályára és így Kovács Róbert nekiütközött. Szabó Miklós veszélyes vezetésért +1 büntetőpontot kap!

10:12 – Tömöl Tamás nekiment Kovács Róbertnek, aki ezáltal kiforgott. Tömöl Tamás +3 büntetőpontot és +15 másodperc időbüntetést kap!

10:32 – Füzy Barna nekiment Násztor Márknak, aki ezáltal kiforgott. Füzy Barna +2 büntetőpontot és +10 másodperc időbüntetést kap!

41:02 – Kovács Róbert nekiment Tömöl Tamásnak, aki ezáltal kiforgott. Kovács Róbert +2 büntetőpontot és +10 másodperc időbüntetést kap!

2. Verseny

8:44 – Varga Gábor nekiment Füzy Barnának, aki ezáltal kiforgott. Varga Gábor +3 büntetőpontot és +15 másodperc időbüntetést kap!

8:48 – Végh Attila túl rövid féktávot vett, nagy tempóval érkezett. Nem akart nekimenni az előtte lévő Horváth Bertalannak, így elrántotta az autót balra, ami miatt nekiment Varga Gábornak, aki ezáltal kiforgott. Végh Attila +3 büntetőpontot és +15 másodperc időbüntetést kap!

8:50 – Miután Füzy Barnát kilökték, Barna vissza tudott volna jönni a pályára, azonban Varga Gábor újból eltalálta (nem Gábor hibájából, Gábornak nekiment Végh Attila) és így Barna újra kicsúszott, majd kilökte Tóth Zsombort. Barna nem tehetett a Zsomborral történt ütközésről, versenybaleset, nincs büntetés!

10:06 – Sziki Attila elrontotta a balos kanyart, lesodródott, majd figyelmetlenül jött vissza és elkezdett a pálya közepe felé tartani. Ott volt Pichler Balázs, akinek neki is ment, majd Balázs visszapattanva Tömöl Tamásról kiütötte Attilát. Az esetben Németh László és Násztor Márk autója is sérült. Sziki Attila +3 büntetőpontot és +15 másodperc időbüntetést kap!

15:30 – Varga Gábor nekiment Szabó Miklósnak, aki ezáltal kiforgott. Varga Gábor +2 büntetőpontot és +10 másodperc időbüntetést kap!

15:40 – Szabó Miklós veszélyesen tolatott a pályán. Veszélyes vezetésért Szabó Miklós +1 büntetőpontot kap!

31:37 – Pénzes Ádám és Fehér Norbert összeértek, majd Norbert kiforgott. Megvolt az átfedés, Norbertnek joga volt ott lennie a pályán, Ádám ráhúzta az autót. Pénzes Ádám +2 büntetőpontot és +10 másodperc időbüntetést kap!