A BT megvizsgálta a replay-t és a beérkezett óvásokat. 14 esetet vizsgáltunk ki. Az interaktív versenybírósági ülést ITT megtekinthetitek.

Verseny

5:39 – Pesti-Geiger Viktor és Szanyi Gyula összeértek, majd kiforogtak. Viktor autója a balos kanyarban elindult kifele, miután nyitott a kormányszögön, így nekiment Gyulának. Pesti-Geiger Viktor +3 büntetőpontot és +15 másodperc időbüntetést kap!

5:41 – Fodor Balázs és Végh Attila összeértek, majd emiatt kiforgatták Füzy Barnát. Attilát közrefogták nem tudott hova menni, míg Balázs teljesen a belső íven tartotta az autót, így ő se mondható teljesen hibásnak. Szerencsétlen szituáció, túl sokan voltak a kanyarban. Versenybaleset!

5:51 – Pichler Balázs és Simon Tamás összeértek, majd Tamás megforgott. Balázs befele, Tamás pedig kifele tartott, emiatt ütköztek össze. Balázsnak volt helye bal oldalt, így mehetett volna jobban a pálya szélére, viszont Tamás figyelmesebb lehetett volna és tarthatott volna kevésbé kifele. Mindketten figyelmetlenek voltak. Versenybaleset!

5:53 – Balázs Béla befelé tartott a pályán és Fodor Andrással összekoccant. 5:56 – Auth Gábor és Balázs Béla összeértek, majd Gábor kiforgott. 6:02 – Balázs Béla szintén befele tartott és nekiment Varga Gábornak. Az 5:53-as eset a kisebb koccanás miatt nem mérvadó, belefér. Az 5:56-os eset már egy komolyabb baleset, azonban mivel Gábor hirtelen bukkant fel Béla látószögében, nem csak Bélát tartjuk a hibásnak. Mindkét félnek körültekintőbben kellett volna eljárnia, mivel Béla befele, Gábor pedig kifele tartott, ami következtében összeértek. A 6:02-es esetnél egyértelműen Béla a hibás, indokolatlanul befelé tartott, ami miatt nekiment Varga Gábornak. Balázs Béla összesítve figyelmeztetésben részesül, az Auth Gáborral történt eset pedig versenybaleset!

5:54 – Horváth Bertalan autója a pályára való visszajövetelkor megcsúszott, így eltalálta Végh Attilát, de baleset nem lett belőle. Pályára való veszélyes visszatérésért Horváth Bertalan +1 büntetőpontot kap!

5:60 – Fodor Balázs és Horváth Márk összeütköztek, majd mindketten kiforogtak. Márk mélyről érkezett meg a jobbos kanyarba, azonban teljesen jogosan volt ott. Rövid féktávot vett, a kanyarról nem csúszott le, mindvégig belső íven tartotta az autót. Szerencsétlen szituáció, mert Balázs későn érzékelte Márk autóját, így összeütköztek és mindketten kiforogtak. Szerencsére visszaforgatták egymást és mindketten folytatni tudták a versenyt. Versenybaleset!

6:23 – Györki Dániel nekiment Fehér Norbertnek, aki ezáltal kiforgott. Györki Dániel +3 büntetőpontot és +15 másodperc időbüntetést kap!

6:43 – Timár Tamás kisodródott, majd visszajövetelkor megcsúszott és nekiment Pénzes Ádámnak, aki ezáltal kiforgott. Tamás önhibájából sodródott le a pályáról és teljesen úgy gyorsított ki, mintha a pályán lenne. Figyelmetlen volt, emiatt megcsúszott és eldobta az autót. Timár Tamás +3 büntetőpontot és +15 másodperc időbüntetést kap!

9:33 – Neukum Ferenc nekiment Mészáros Gábornak, aki ezáltal kiforgott. Neukum Ferenc nem volt előzési pozícióban, későn fékezett. Neukum Ferenc +2 büntetőpontot és +10 másodperc időbüntetést kap!

22:02 időpontról jött óvás, azonban ekkor nem történt semmi, így csak gyanítjuk, hogy a helyes időpont 19:30 – Pénzes Ádám rövid féktávot vett, betette az autót Tömöl Tamás mellé, majd megelőzte. Összeértek, de baleset nem lett belőle. Tamás teljesen szabadon hagyta a belső ívet, Ádám féktávja is rendben volt, nem sodródott le az ívről. Kemény előzés volt, de még a szabályosság keretein belül. Nincs büntetés!

27:13 – Horváth Márk nekiment Békefy Tamásnak, aki ezáltal kiforgott. Horváth Márk +2 büntetőpontot és +10 másodperc időbüntetést kap!

40:50 – Pénzes Ádám épp lekörözte Mészáros Gábort, amikor Gábor hirtelen jobbra húzta az autót és Ádám majdnem nekiment. Baleset nem lett belőle, de veszélyes manőver volt, Ádám pozíciót is vesztett, így Mészáros Gábor +1 büntetőpontot kap!

50:08 – Csicsmányi Tamás nekiment Kiss Balázsnak, aki ezáltal kiforgott. Csicsmányi Tamás +2 büntetőpontot és +10 másodperc időbüntetést kap!

73:36 – Micheller Dávidot óvták, miszerint 4 kerékkel elhagyta a pályát, így került a belső ívre, majd így sikerült megelőznie Pesti-Geiger Viktort. Bár megoszlanak a vélemények, hogy Dávid még a pályahatáron belül volt-e, végül mivel a versenyeligazításon erre külön szabályt nem hoztunk, így nem kap büntetést.