A BT megvizsgálta a replay-t és a beérkezett óvásokat. 24 esetet vizsgáltunk ki. Az interaktív versenybírósági ülést ITT megtekinthetitek.

1. Verseny

00:29.812 – Weil Ádám nekiment Füzy Barnának, aki ezáltal nekiment Kovács Richárdnak, aki így nekiment Böcskey Lászlónak. Mindezek után mivel túl rövid féktávot vett Ádám, bevetődött az első jobbos kanyarban és kilökte Szőke Pétert, Jáger Tamást, valamint Szilvássy Pétert. Weil Ádám +3 büntetőpontot és +15 másodperc időbüntetést kap!

00:36.112 – Szilvássy Péter és Jáger Tamás veszélyesen jöttek vissza a pályára, ami miatt nekimentek Böcskey Lászlónak. Bár Tamás pályára való visszajövetele kevésbé volt veszélyes, mint Péteré, ettől függetlenül nem volt egyik manőver sem veszélytelen. Szilvássy Péter és Jáger Tamás +1 büntetőpontot kap!

00:43.969 – Lovas Szabolcs balra húzta az autót, így Weil Ádám nekiment, ezáltal Szabolcs alatt megingott az autó, majd nekiment, illetve leterelte Szpevár Lászlót, aki megcsúszott és többeknek nekiment. Lovas Szabolcs veszélyes vezetésért +1 büntetőpontot kap!

01:48.508 – Szpevár László lehetetlen helyen próbált előzni, annak ellenére, hogy nem volt előzési pozícióban és nekiment Varga Gábornak. László saját magát forgatta meg, így nem kap büntetést, de ő volt a hibás.

02:08.755 – Magyar Krisztián elrontotta a féktávot, beesett Ballai Gergő mellé. Krisztián nem tudta bevenni a sikánt, hirtelen beesett, majd Gergő nekiment, akinek emiatt Szőke Péter neki ütközött. Gergő ezzel több pozíciót vesztett. Gembiczki Dániel is óvta az esetet, miszerint illegális előzés miatt (sárga zászló alatt) 2 pozíciót vissza kellett adnia. Veszélyes vezetésért Magyar Krisztián +1 büntetőpontot kap!

02:12.152 – Szilvássy Péter nekiment Kovács Richárdnak, aki ezáltal kiforgott. Szilvássy Péter +3 büntetőpontot és +15 másodperc időbüntetést kap!

02:12.152 – Tóth Zsombor nekiment Szilvássy Péternek, aki ezáltal kiforgott. Tóth Zsombor +3 büntetőpontot és +15 másodperc időbüntetést kap!

02:17.950 – Tóth Zsombor miután kicsúszott, életveszélyesen, a pályára keresztben jött vissza úgy, hogy a mezőny érkezett mögötte. Életveszélyes manőver volt, Fütty László neki is ment, akinek sérült az autója. Tóth Zsombor +3 büntetőpontot és +15 másodperc időbüntetést kap!

7:10.851 – Végh Attila elrontotta a féktávot, majd berepült az 1-es kanyarban. Csak a szerencsén múlt, hogy Kovács Richárd, Csoma Marcell és Fütty László nem szenvedett balesetet. Veszélyes vezetésért Végh Attila +1 büntetőpontot kap!

11:48.467 – Szilvássy Péter ráfordult Zentai Gyulára, akinek nem hagyott elég helyet, pedig Gyulának joga volt ott lenni. Baleset nem lett belőle. 11:53.797 – Szilvássy Péter szintén leszorította Zentai Gyulát a pályáról. 12:04.283 – Péter szintén leszorította Gyulát és itt már meg is előzte. Szilvássy Péter +1 büntetőpontot és +5 másodperc időbüntetést kap!

15:17.809 – Végh Attila fokozatosan tartott kifele, majd fékezett és Zentai Gyula nekiment. Attila ezáltal kiforgott. Attila a vártnál jóval korábban fékezett, meglepte Gyulát. Több szemszögből megnézve az ütközést, versenybalesetnek nyilvánítottuk az esetet!

15:28.389 – Simon Péter nekiment Kovács Richárdnak, aki ezáltal megcsúszott. Simon Péter veszélyes vezetésért figyelmeztetjük!

17:18.980 – Varga Gábor nekiment Jáger Tamásnak, aki ezáltal megcsúszott. Baleset nem lett belőle, de Gábor tolta maga előtt Tamást, majd meg is előzte. Veszélyes vezetésért Varga Gábor +1 büntetőpontot és +5 másodperc időbüntetést kap!

30:28.360 – Füzy Barna nekiment, majd kilökte Jáger Tamást. Füzy Barna +2 büntetőpontot és +10 másodperc időbüntetést kap!

30:48.870 – Füzy Barna ellen jött óvás, aki megpöckölte Jáger Tamást. Tamás szerint nem feltétlen Barna miatt borult fel, de közrejátszott benne Barna is. Szerintünk Tamás mindenképpen felborult volna önhibájából, Barna nem tehetett róla, így nem kap büntetést!

2. Verseny

00:34.056 – Szilvássy Péter nekiment Érsek Péternek, aki ezáltal megcsúszott. Szilvássy Pétert nem hibáztatjuk, mivel matt helyzetben volt, közrefogták. Szilvássy Péter mellett érkező Ungvári Rajmund viszont meggondolatlanul érkezett nagy tempóval az 1-es kanyar előtt a pálya jobb oldalán és koccant is. Ungvári Rajmund figyelmeztetésben részesül!

00:39.425 – Lovas Szabolcs nekiment Ballai Gergőnek, aki ezáltal kicsúszott. Szabolcs ráhúzta az autót és így Gergő több pozíciót is vesztett. Lovas Szabolcs +3 büntetőpontot és +15 másodperc időbüntetést kap!

01:52.305 – Fütty László bevetődött, nekiment, majd elfordult Ungvári Rajmundon. Fütty László veszélyes vezetésért +1 büntetőpontot kap!

05:00.816 – Zentai Gyula nekiment, majd kilökte Békefy Tamást. Zentai Gyula +2 büntetőpontot és +10 másodperc időbüntetést kap!

05:35.331 – Szűcs Bence belső íven megpróbálta megelőzni Szőke Pétert, akivel összeértek. Bence félig a pályán kívül volt, de végül el tudott menni Péter mellett, bár kérdés, hogy feltétlenül be kellett-e ott próbálkoznia, mert nem volt előzési pozícióban. Miután megelőzte, Péter kiterelte a pályáról, így visszavette a pozícióját. Mindkét fél agresszívan támadott és védekezett, de baleset nem lett az esetből, így nincs büntetés.

03:32.964 – Szilvássy Péter nekiment, majd kilökte Lovas Szabolcsot. Több szemszögből is megvizsgálva az esetet, Szabolcs minimálisan belegyezett az autóval, de ha ez nem történik meg, Péter akkor is nekiment volna, mert Szabolcs a vártnál jóval korábban fékezett. Versenybaleset!

07:43.414 – Szűcs Bence nekiment Szőke Péternek, aki ezáltal megcsúszott, majd Péter rárántotta az autót Bencére. Mindkét fél agresszívan támadott és védekezett, de baleset nem lett az esetből, így nincs büntetés.

09:01.682 – Hajnal Zoltán nekiment Magyar Krisztiánnak, aki ezáltal megcsúszott, majd Zoltán megelőzte Krisztiánt. Szabálytalan előzés volt. Veszélyes vezetésért Hajnal Zoltán +1 büntetőpontot és +5 másodperc időbüntetést nap!

14:53.662 – Szőke Péter ráfordult Beke Péterre, majd megelőzte. 15:02.999 – Beke Péter nekiment Szőke Péternek és visszaelőzte. Mindkét fél agresszívan támadott és védekezett, de baleset nem lett az esetből, így nincs büntetés.